Planta pe care trebuie să o ai în casă de Paşte, ca să îți aducă noroc. Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox, care vestește învierea lui Iisus Hristos.
Anul acesta sărbătoarea Paștelui pică pe data de 24 aprilie 2022. Conform Noului Testament al Bibliei, Paștele are loc la trei zile după răstignirea lui Iisus de către romani. Paștele încheie „Patimile lui Hristos”, perioadă care începe cu postul de 40 de zile, Postul Mare și se încheie cu Săptămâna Mare. Joia Mare (sărbătorirea ultimei cine a lui Iisus) și răstignirea lui Iisus Hristos în Vinerea Mare fac parte din Săptămâna Mare care se încheie în Duminica Paștelui.
Sărbătoarea Paștelui este strâns legată și de diferite alte datini, care sunt celebrate în mod diferit, în funcție de regiune. De asemenea, așa cum Crăciunul are o floare care îi poartă numele, există și o plantă care poartă denumirea Paștelui.
Planta pe care trebuie să o ai în casă de Paşte
Această plantă se numește Pastița sau Floarea Paștelui și se spune că este bine să o ai în casă de Paște. Aduce noroc și bunăstare, de aceea este un bun vestitor al primăverii și al sărbătorilor pascale. Nu întâmplător, înflorește chiar în perioada martie-aprilie.
Spălarea părului este o parte esențială a rutinei de îngrijire personală, dar cât de des și în ce mod trebuie aplicat șamponul pentru a asigura…
Untul clarificat, cunoscut și sub denumirea de ghee în bucătăria indiană, este o grăsime pură obținută din unt clasic, după îndepărtarea apei, proteinelor și lactozei.…
Iată și alte tradiții care se sărbătoresc pe teritoriul României, în funcție de regiune, în fiecare an de Paște.
- În Bucovina, fetele merg la clopotnița bisericii în noaptea de Înviere pentru a spăla limba clopotului cu apă. În dimineața zilei de Paște este bine să se spele pe față cu această apă proaspătă, ca să fie frumoase și să aibă noroc în dragoste. Tot în Bucovina, băieții duc flori fetelor pe care le plac, iar acestea le oferă în schimb ouă roșii.
- În noaptea de Înviere, în Moldova se pune într-un vas cu apă, bani și flori, un ou alb și unul roșu. Dimineața, datina spune că pentru a avea un an bogat și norocos, copiii trebuie să se spele pe față cu apa din acest vas.
- În zona Banatului este cunoscută tradiția de a tămâia mâncarea pregătită pentru Paște. Apoi, fiecare primește câte o linguriță de vin și pâine sfințită.
- Din Joia Mare, se încep pregătirile de Paște. Se pregătesc pasca și cozonacul, se vopsesc ouăle și se gătesc sarmalele.
- În Joia Mare din Săptămâna Patimilor în toate regiunile ale țării încetează munca pe câmp. Începe pregătirea caselor și a curții, astfel încât totul să fie curat.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!