Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

Insectele vor sta la distanță de casa ta
Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

Țânțarii pot crea multe probleme în anotimpul cald. Ciupiturile lor nu numai că ne cauzează umflături pe piele, ci și mâncărimi. Ce trebuie sa faci pentru a-i alunga? Dacă nu dorești să folosești produse din comerț, încearcă să așezi o plantă din lista de mai jos pe balcon sau în grădină. Astfel vei vedea că țânțarii nu se vor mai apropia.

Plante de apartament sau grădină care țin țânțarii la distanță

Dacă nu vrei ca țânțarii să intre în casa ta optează pentru ghivece cu plante, amplasate prin casă sau pe balcon. Efectul se va menține permanent, iar pe lângă faptul că țin țânțarii la distanță, plantele vor aduce și un aer mai plăcut în locuința ta.

Gălbenele – Calendula officinalis

Emit un miros pătrunzător care ține țânțarii la distanță. Conțin un compus de piretru care se folosește împotriva acestor insecte. Cel mai simplu mod de a le folosi este să le pui în ghivece la intrarea în casă.

Lămâița – Aloysia citrodora

frunzele ascuțite de lămâiță emană un miros de lămâie atunci când sunt drobite. Acesta este suficient pentru a îndepărta țânțarii, dar și alte insecte. Poți pune lămâiță în ghivece alături de alte ierburi din această listă pentru un efect mai puternic.

Citronella – Pelargonium citrosum

Emană o aromă plăcută, detestată de muște și de țânțari. Conform unui studiu, o genă a mușcatei hibride a fost înlocuită cu specii producătoare de citronella. Respinge țânțarii pe o suprafață de 10 metri pătrați, fiind una dintre cele mai bune plante repelente împotriva țânțarilor.

Eucalipt – Eucalyptus globulus

Această plantă funcționează ca o barieră împotriva țânțarilor, afidelor, muștelor și gândacilor. Menta rece și parfumul asemănător pinului acestui copac alungă insectele, potrivit catine.ro.

Busuioc lămâios – Ocimum americanum

Această plaântă nu numai că adaugă arome multor feluri de mâncare, dar alungă și țânțarii. Are un parfum înțepător și citric, care ține la distanță insctele.

Vezi și – Ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de țânțari. Trucul e genial, trebuie să-l cunoști și tu

Rozmarin – Rosmarinus officinalis

Florile și frunzele parfumate ale rozmarinului resping țânțarii. Această plantă se folosește nu numai în bucătării, ci și pentru a scăpa de insectele deranjante, datorită mirosului său intens.

Lavandă – Lavandula

Datorită compusului chimic linalol, parfumul de lavandă funcționează atât pentru a da un miros plăcut în casă, cât și pentru a alunga țânțarii.

Rădăcină de piatră – Collinsonia canadensis

Rădăcina de piatră este cunoscută și sub denumirea de iarbă bogată. Are un miros puternic de citrice care ajută la respingerea țânțarilor. Poți cultiva această plantă în condiții de mediu umed.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
9.7 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *