Plante care țin căpușele la distanță de curtea ta. Sunt de mare ajutor, te vor scăpa de această problemă

Plante care țin căpușele la distanță de curtea ta. Sunt de mare ajutor, te vor scăpa de această problemă

Odată cu renașterea naturii, își fac din nou aparița și temuții dăunători din iarbă. Iar binecunoscuta căpușă se numără printre insectele de care trebuie să ne ferim. Și cum odată cu creșterea vegetației, căpușele devin din ce în ce mai greu de observat, este necesar să știm cum să ne apărăm de ele. Dacă locuim la curte, spre exemplu, există variante naturale prin care putem să scăpăm de ele. Sunt plantele de care căpușele fug întotdeauna. Iată care sunt acestea.

Plante care țin căpușele la distanță de curtea ta

Mușcătura de căpușă poate provoca foarte multe probleme. În general nu este dureroasă, dar se poate ca insecta să transmită boli dintre cele mai grave. Cea mai de temut dintre acestea este boala Lyme. Însă poate provoca și o serie de alte afecțiuni, precum: febra africană, anaplasmoza, Heartland, febra Q, meningoencefalită, tularemie.

De aceea, este foarte important să avem o atenție deosebită atunci când ieșim în natură sau chiar când ne lăsăm copiii să se joace în iarba din curtea casei noastre.

Există și tratamente chimice âmpotriva căpușelor, însă adesea sunt costisitoare, iar eficiența lor nu este întotdeauna cea dorită.

De aceea, înainte de a cheltui sume consideabile pe astfel de soluții, ar fi mai bine să încerci să ții căpușele la distanță cu ajutorul plantelor. Avantajele acestora sunt evidente. Pe lângă faptul că te va scăpa de dăunători, vor oferi și un aspect plăcut curții tale.

Lavandă

Lavanda este o plantă pe care foarte multă lume o îndrăgește. Culoarea sa vibrantă, mirosul dulce și extrem de puternic, dar și efectele sale terapeutice o fac să fie o alegere ideală pentru mulți pasionați de grădinărit. Însă cu toate acestea, ceea ce puțini știu este faptul că lavanda este un excelent repelent împotriva căpușelor dar și a altor insecte. De aceea nu ezita să îți decorezi curtea cu această plantă.

Rozmarin

Una dintre plantele care alungă căpușele este rozmarinul. Această plantă veșnic verde face parte din categoria plantelor foarte parfumate. Tocmai această calitate a sa ține la distanță dăunătorii. Te poate ajuta să scapi de muște și țânțari, dar este eficient și pentru căpușe și purici. Poți folosi uleiul din rozmarin pe haine pentru un strat de protecție.

Citește și: „Planta care elimină buruienile din grădină. Ce trebuie să plantezi de fapt. Trucul nebănuit

Usturoi

Pentru mulți, usturoiul este doar un ingredient folosit la preparare diverselor mâncăruri. Însă datorită mirosului său specific și foarte puternic, acesta te poate scăpa de căpușe. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești câțiva căței de usturoi și să îi împărștii în perimetrul dorit de tine.

Gălbenelele

Gălbenelele sunt îndrăgite pentru aspectul lor deosebit, dar și pentru că sunt ușor de întreținut. Aceste plante au un miros subtil și combat dăunători precum căpușele, puricii, gândacii sau păduchii. Simpla lor prezență va ține insectele la distanță.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, decizie radicală după Survivor All Stars. Medicii nu au avut de ales
8.2 119 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *