Plante de grădină care înfloresc toată vara. Sunt superbe, te vei bucura de o grădină minunată

Rețeta pentru o grădină superbă pe tot parcursul verii.
Plante de grădină care înfloresc toată vara. Sunt superbe, te vei bucura de o grădină minunată

Vara bate la ușă, iar cea mai mare bucurie a pasionaților de grădinărit este atunci când grădina lor se umple de flori viu colorate și înmiresmate. Florile dau un aspect deosebit curții noastre, însă au nu doar rol estetic, ci pot fi și un adevărat magnet pentru energia pozitivă. O grădină plină cu flori creează o atmosferă plăcută, relaxantă, de care nu vrei să te desparți. Când îți planifici peisajul grădinii, poți alege dintr-o varietate de flori care înfloresc toată vara. Iată, așadar, câteva exemple de plante de grădină care înforesc pe tot parcursul sezonului cald.

Plante de grădină care înfloresc toată vara

O grădină plină de flori este un spectacol minunat, iar înflorirea lor constantă în timpul verii adaugă un farmec aparte. Dacă vrei să ai o curte care să arate uimitor de-a lungul întregului sezoan cald, este important să alegi plante care înfloresc toată vara. În acest articol, vom explora câteva flori esențiale care vă vor bucura privirile cu culorile lor vibrante și vor transforma curtea într-un paradis floral.

Plantele de mai jos pot fi cultivate fără probleme în grădina ta, întrucât pot supraviețui cu ușurință sezonului călduros, fără a-ți mai face griji că se vor usca.

Gazania

Este un gen de plante cu flori care face parte din familia Asteraceae, cunoscută în mod obișnuit ca familia margaretelor. Specia este originară din Africa de Sud și Mozambic. Gazaniile sunt plante populare de grădină cunoscute pentru florile lor viu colorate. Au flori mari, asemănătoare margaretelor, cu culori vibrante cum ar fi galben, portocaliu, roșu, roz și alb.

Citește și: Greșeala care îți strică grădina. Ce să nu faci niciodată, puțini știu că asta afectează de fapt florile

Coreopsis

Cunoscute în mod obișnuit ca „ochiul fetei” sau „semințele de căpușă”, sunt o specie de plante cu flori tot din familia Asteraceae. Florile Coreopsis au un aspect asemănător margaretei, de obicei cu un disc central proeminent, înconjurat de flori colorate cu raze.

Rudbeckia

Această plantă cunoscută și ca „bulgări de soare” sau „Susan cu ochi negri”, face parte tot din  familia Asteraceae. Este originară din America de Nord, iar florile sale au un aspect clasic, foarte asemănător cu cel al margaretelor. Petalele sunt de obicei galbene sau portocalii, iar unele specii pot avea flori bicolore sau multicolore. Discul central este maro închis sau negru, fapt petru care a și fost denumită „Susan cu ochi negri”.

Citește și: În ce e bine să așezi orhideea pentru a înflori de mai multe ori pe an. Are nevoie de un substrat special, iată ce trebuie să faci

Gaura

Este cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de „floarea albinei” sau „fluturi învolburați”. Planta face parte din familia Onagraceae și este originară din America de Nord. Este apreciată pentru florile sale delicate și grațioase, care se aseamănă cu un fluture. Petalele sunt de obicei albe sau roz și au adesea o ușoară nuanță de lavandă sau trandafir.

Echinacea

Această plantă, cunoscută și ca „coneflower”, face parte din familia Asteraceae. Originară din America de Nord, echinacea este foarte apreciată pentru proprietățile sale medicinale, fiind o plantă foarte populară de grădină. Floarea de echinacea este mai mare, cu un disc central distinct în formă de con, înconjurat de petale asemănătoare raze. Petalele pot fi roz, violet, albe sau o combinație a acestor culori. De regulă, discul central este de culoare maro sau portocaliu. Florile au un aspect asemănător margaretei și sunt adesea parfumate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *