Plante rezistente la frig. Aceste flori trec ușor peste iarnă

Trec ușor peste anotimpul rece și îți bucură mereu privirea cu culorile lor
Plante rezistente la frig. Aceste flori trec ușor peste iarnă

Te temi în fiecare iarnă pentru plantele tale din grădină? Multe dintre ele nu rezistă la frig, iar primăvara nu mai pot fi salvate. Îți spunem mai jos ce plante sunt rezistente la frig și trec ușor peste iarnă.

Plante rezistente la frig. Trec ușor peste anotimpul rece

Specialiștii spun că trebuie să știm faptul că plantele anuale au un ciclu natural de viață de doar un sezon de vegetație. Sunt diferite față de plantele perene, rezistente la frig. Există o sumedenie de plante care trec ușor și peste anotimpul rece.

Iată lista de plante rezistente la frig:

Gălbenele. Sunt plante viu colorate, ușor de întreținut, care fac ca primăvara să fie mereu mai frumoasă. Temperaturile reci nu reprezintă o problemă pentru ele. Ele cresc între 8 și 24 de centimetri.

Margareta africană. Cu flori simple sau duble, asemănătoare margaretei, margareta africană se găsește în culori precum alb, violet, albastru, galben, portocaliu, roșu sau mov. Înflorește atât la soare, cât și la umbră și poate ajunge chiar până la o înălțime de trei metri.

Garofița. Garofița nu este deloc deranjată de vremea rece. Sunt capabile să își mențină înflorirea chiar și după un îngheț ușor. Cresc până la 125 de centimetri înălțime și fac flori albe, roz sau roșii, foarte parfumate.

Petuniile. Aceste plante, potrivit specialiștilor, rezistă pe vreme rece. În unele regiuni fără îngheț, petuniile sunt plantate toamna și iarna, nu vara. Acestea au o varietate de culori și au un lucru în comun: cresc foarte bine atât în ghivece, cât și în grădină. Au nevoie doar de un loc însorit, puțin îngrășământ și apă, scrie libertatea.ro.

Gura Leului. Soiuri pitice, medii sau înalte, florile Gura Leului fac un spectacol de culoare în orice grădină. Preferă vremea rece de primăvară sau toamnă și, de obicei, își opresc înflorirea în anotimpul cald.

Mușcata. Mușcatele, florile care vara înfloresc viu colorat, sunt și mai viguroase atunci când sunt cultivate în vreme rece de primăvară sau toamnă. În regiunile fără îngheț, mușcatele sunt folosite pentru a colora peisajul de iarnă. Își păstrează florile parfumate, colorate și frumoase chiar și atunci când sunt puțin grade în termometru.

Plantă argintie. Este o plantă de umplere cu frunziș moale și argintiu. De asemenea, are frunze catifelate. Continuă să arate foarte bine atât în sezonul rece, cât și vara când temperaturile cresc mai mult. Important: această plantă iubește soarele, astfel că e bine să fie plantată într-un loc luminos.

8.9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.