Plante toxice pentru pisici și câini. Ce e bine să eviți, pot fi periculoase pentru animalul tău de companie

Aceste plante pot fi periculoase pentru animalele de companie

Scris de: Daoud Andra

22 Nov. 2022

Plante toxice pentru pisici și câini. Ce e bine să eviți, pot fi periculoase pentru animalul tău de companie

Unele plante decorative pot fi pericoloase pentru animalele de companie și nu numai, spun specialiștii. Dacă ai câine sau pisică, ar trebui să te asiguri că ții la distanță plantele care le-ar putea face rău. Este vorba atât despre cele în ghiveci, cât și despre cele care se pot regăsi în grădina casei. Iată care plante sunt toxice pentru animalul tău!

Plante toxice pentru animalele de companie

Sunt unele plante decorative care, pe cât de frumos arată, pe atât de periculoase pot fi. Dacă ai un animal de companie, știi deja cât de curios este acesta să miroasă și să roadă tot ce este nou. Fie că vorbim despre câini sau pisici, dacă intră în contact cu anumite plante din grădină sau din ghiveci, pot avea probleme serioase. Sunt plante care emană substanțe toxice care pot fi fatale pentru animale, așa că asigură-te că le ții la distanță, pentru a-ți proteja animalul!

Azalee

Aceste flori provoacă iritații severe atât la nivelul gurii, cât și al sistemului digestiv al câinilor și pisicilor, atunci când ajung să fie ingerate. Cele mai toxice părți ale acestei plante sunt frunzele și nectarul din flori. În cazul în care le ai în ghiveci, pune vasul undeva unde animalul de companie să nu aibă acces, mai ales dacă îl lași mult timp nesupravegheat.

Citește și: Plante cu puteri magice. Țin departe ghinionul și necazurile. Trebuie să le ai mereu în casă

Narcise

Aceste flori superbe înfrumusețează orice grădină primăvara. Dacă ai câini sau pisici, asigură-te că nu au acces în zona în care sunt plantate narcisele. Aceste flori conțin substanțe toxice care le-ar putea provoca probleme digestive severe patrupedelor.

Plante toxice pentru pisici si caini
Narcisele se numără printre plantele toxice pentru animale

Crinul păcii

Dacă animalul de companie ingerează frunze sau flori ale acestei plante, este cazul să mergi cu el imediat la veterinar. Chiar dacă efectele nu sunt vizibile imediat, ar putea avea probleme respiratorii sau renale severe pe viitor.

Hortensii

Florile lor colorate, voluminoase și rezistente îi fac pe mulți să aleagă hortensii pentru a-și înfrumuseța curtea sau grădina. Pe cât de bine arată însă, pe atât de periculoase pot fi pentru câini și pisici. Dacă sunt ingerate de către animale, pot provoca dureri abdominale severe, vărsături și chiar moartea animalului.

Citește și: Plantele care te apără de blesteme. Sunt ideale în orice locuință, trebuie să le ai

Cea mai toxică plantă în ghiveci

Atunci când alegi plantele în ghiveci pe care să le pui în casă, trebuie să ții cont și de pericolul pe care îl reprezintă. Unele plante sunt extrem de toxice și pot fi periculoase mai ales pentru copii. Simpla atingere a frunzelor lor poate provoca probleme severe și chiar decesul.

Dieffenbachia este una dintre cele mai periculoase plante de apartament. Pe forumurile de discuții sunt numeroase mărturii ale unor părinți ai căror copii au intrat în contact cu substanța toxică din această plantă. Seva ei este letală, iar dacă este ingerată, poate ucide un copil în numai un minut, iar un adult în cinci minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *