Plantele care alungă țânțarii. Vei scăpa definitiv de insectele sâcâitoare

Cultivați aceste trei plante anti-țânțari, care pot fi folosite și pentru gătit. Acestea sunt un remediu natural pentru a alunga insectele.
Plantele care alungă țânțarii. Vei scăpa definitiv de insectele sâcâitoare

Plantele care alungă țânțarii, ce soiuri trebuie să pui pe balcon ca să ții departe insectele de locuința ta. Odată cu sezonul cald vine și marea bătălie cu insectele. Există însă un truc natural care ne învață cum să ținem țânțarii supărători la distanță. Trebuie doar să avem în casă anumite plante care îi vor alunga de îndată. În plus, acestea vor împrospăta aerul din locuință și vor împrăștia un miros foarte plăcut.

Care sunt plantele care alungă țânțarii

Există trei plante pe care, de regulă, gospodinele le folosesc la mâncare sub formă de condimente. Însă acestea pot fi folosite și atunci când vrem să rezolvăm problema supărătoare a țânțarilor. Este vorba de busuioc, coriandru și lavandă. Plantează-le și te vor ajuta atât împotriva țânțarilor, cât și în bucătărie.

De ce am nevoie

Trei ghivece, o pungă de compost pentru plantare (există unele specifice pentru condimente aromatice), semințe de busuioc, coriandru și lavandă și o mică lopată.

Cum să le plantezi

Coriandrul și busuiocul sunt ingrediente excelente pentru a prepara rețetele preferate, însă au și proprietăți anti-țânțari. În funcție de semințele pe care le alegeți, veți avea nevoie de un ghiveci mic sau de un ghiveci mai mare. Ghivecele trebuie să aibă un drenaj bun, așa că baza recipientului va trebui să fie perforată. Se toarnă substratul, fără a-l umple până la refuz, și se lasă să respire aproximativ doi centimetri în partea de sus. Introduceți semințele și amestecați pământul. Se udă bine fiecare ghiveci.

Plantele anti-țânțari trebuie așezate lângă o fereastră, astfel încât să primească lumină direct de la soare. Udarea lor va fi necesară atunci când substratul este uscat și, din când în când, nu uitați să întoarceți ghivecele spre fereastră, astfel încât să crească uniform.

Ce plante resping țânțarii

Ierburile aromatice cum ar fi busuiocul, rozmarinul, laurul, lavanda, cimbrul sau menta, au, de asemenea, proprietăți care țin țânțarii la depărtare. Există și specii de flori decorative care sunt capabile să țină la distanță insectele enervante: gălbenele, mușcata sau monarda. Dar, fără îndoială, cea mai populară plantă pe care o putem folosi împotriva țânțarilor și muștelor este citronela (lemon grass).

Ce alte proprietăți au plantele anti-țânțari

Busuioc
Busuioc

Busuiocul

Este o plantă medicinală care provine din India, însă acum există peste 40 de soiuri de busuioc. Este un deliciu de folosit în bucătărie datorită aromei sale bogate, iar frunzele lui verzi au și rol decorativ. Consumul său reduce stresul și întărește sistemul imunitar. Are un efect antioxidant și antiinflamator și este perfect pentru combaterea acneei. Atunci când este infuzat, este util pentru ameliorarea tusei, a durerilor de cap și pentru îmbunătățirea digestiei. Busuiocul este o plantă perfectă pentru mini-grădina ta urbană.

Coriandrul

Coriandrul este un aliat al diabeticilor, pentru că este foarte eficient în reducerea cantității de zahăr din sânge. Acesta combate inflamația și îmbătrânirea cauzate de radicalii liberi. Protejează pielea și poate avea efecte anticancerigene și de protecție a neuronilor împotriva bolii Alzheimer. Coriandrul se consumă sub formă de frunze – perfect pentru piureuri, salate și paste -, sub formă de semințe – în tocănițe sau ghiveciuri și în ulei. Este, de asemenea, benefic pentru accelerarea digestiei.

Lavandă
Lavandă

Lavanda

Știai că uleiul de lavandă elimină mătreața? Încearcă-l, de asemenea, pe piele, pentru că este renumit pentru proprietățile sale analgezice împotriva dermatitelor sau arsurilor. Esența sa este folosită ca relaxant, sub formă de săpunuri, dar are și proprietăți care te pot te ajută să adormi. Reduce anxietatea și durerile de cap, fiind unul dintre cele mai utilizate parfumuri în aromoterapie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9.3 25 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *