Plantele pe care să le ții în baie. Sunt superbe și absorb toată umezeala

Nu sunt deloc pretențioase

Scris de: Daoud Andra

27 Aug. 2023

Plantele pe care să le ții în baie. Sunt superbe și absorb toată umezeala

Atunci când ne gândim la plante în ghiveci, le asociem cu spații precum balconul, terasa, sufrageria sau dormitorul, acestea fiind locurile cele mai luminoase din casă. Unele specii de plante iubesc însă umezeala, motiv pentru care locul ideal pentru ele este baia. Care sunt plantele pe care să le ții în baie și de ce sunt perfecte pentru acest spațiu.

Baia poate fi decorată cu plante în ghiveci

Dacă ne gândim la decorarea băii, ne vin în minte tot felul de obiecte pe care le putem pune acolo. Ghivecele cu flori nu se numără, în mod normal, printre primele alegeri în materie de înfrumusețare a băii. Cu toate acestea, există specii de plante tropicale, care iubesc căldura și umezeala și care pot fi puse fără probleme în baie.

Citește și: Plantele pe care nu trebuie să le așezi niciodată în același loc. Se vor ofili, nici măcar grădinarii experimentați nu știu

Condiția pentru ca aceste plante să se dezvolte este să aibă parte de lumină suficientă. Dacă ai o baie întunecată, nu poți pune plante acolo, însă dacă ai fereastră la baie și beneficiezi de lumină naturală, poți așeza fără probleme ghivece cu flori în acest spațiu.

Planta pe care toți oamenii bogați o țin mereu în baie
Plante perfecte pentru baie

Plantele pe care să le ții în baie

Florile în ghiveci ideale pentru baie sunt acelea care iubesc umezeala. Nu doar că le face bine, dar o și absorb, contribuind la purificarea aerului. În acest fel, scade riscul apariției mucegaiului în baie. Iată care sunt alegerile ideale!

Citește și: Condimentul secret pentru plante ca să crească sănătoase și puternice. Florile tale vor fi mai frumoase ca niciodată

  • Bambus. Poate fi pus în ghiveci sau în vază, nu are nevoie de multă lumină naturală și nu îi face bine să stea în bătaia directă a razelor soarelui. Din aceste motive, baia poate fi locul ideal pentru el.
  • Aloe Vera. O plantă ce poate fi utilizată și pentru îngrijirea pielii, dacă au trecut mai mult de 3 ani de când a fost plantată. Are nevoie de lumină naturală, iar dacă o așezi în baie, pune-o pe pervaz.
  • Aglaonema rosie. Contribuie la purificarea aerului, absoarbe toxinele și umezeala și este ideal să o așezi în apropierea dușului sau a căzii.
  • Iederă. Nu are nevoie de multă apă sau lumină, este o plantă agățătoare care poate fi pusă pe o poliță înaltă sau pe un raft și se va dezvolta frumos în orice baie.
  • Peperomia. Ideală pentru băile mici și deloc pretențioasă. Nu are nevoie de foarte multă lumină și poate fi așezată în orice colț al băii.
  • Pothos. Iubește locurile cu multă umezeală și nu are nevoie de foarte multă lumină. La fel ca bambusul, poate sta în recipiente din sticlă și nu are nevoie de pământ neapărat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
7.6 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *