Pontul de la Jamila pentru cel mai pufos chec. Rămâne catifelat chiar și 3 zile și cu o crustă neașteptat de crocantă

Pontul de la Jamila pentru cel mai pufos chec

Nu există bucătăreasă care să nu fi experimentat rețetele Jamilei. Pe lângă faptul că rețetele ei sunt mereu sigure și delicioase, Jamila ne împărtășește și sfaturi pentru a obține cele mai reușite preparate.

Printre ele, se numără și rețeta de chec, un desert pufos care ne aduce aminte de copilărie și de momentele petrecute cu bunicii. Astfel, ea ne dezvăluie cum să pregătim acest preparat culinar iubit de mulți români.

Jamila te învață cum să faci cel mai delicios chec

Din anul 2012, Jamila creează conținut culinar și se numără printre bucătarii care oferă tutoriale video pentru rețetele sale. Printre numeroasele sale preparate, se evidențiază checul pufos, una dintre cele mai populare rețete în rândul gospodinelor.

Această rețetă este extrem de simplă și nu necesită o listă lungă de ingrediente, așa că probabil le ai deja în bucătăria ta.

În plus, acest desert este perfect atât pentru o cină în familie, cât și pentru ocazii speciale, indiferent dacă este o zi de sărbătoare sau nu gustul său uimitor și textura pufoasă îți vor bucura cu siguranță papilele gustative.

Citește și: Chec super pufos din 4 ingrediente. Secretul ca să iasă ca la mama acasă

Ingrediente

  • 200 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 5 ouă
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de sare.

Vezi și: Cum prepari cel mai pufos chec. Trucul pe care trebuie neapărat să-l știi, îți va ieși delicios așa

Cum prepari un chec gustos

  1. Începe prin a separa cele 5 ouă în două boluri diferite.
  2. În bolul cu albușuri, adaugă un praf de sare și amestecă la viteză mică inițial. Apoi, mărește viteză până când obții o spumă consistentă.
  3. Adaugă zahărul vanilat în albușuri și continuă să mixezi.
  4. Treptat, adaugă zahărul granulat, preferabil câte o lingură la fiecare pas, pentru a se dizolva complet. Albușurile trebuie să ajungă la o textură sticloasă și fermă.
  5. Într-un alt bol, peste gălbenușuri adaugă uleiul de floarea soarelui și amestecă bine. Poți adăuga uleiul treptat pentru o încorporare mai uniformă.
  6. Combinația de gălbenușuri și ulei se toarnă treptat peste bezea, iar apoi se amestecă cu grijă folosind o spatulă, efectuând mișcări de jos în sus.
  7. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă treptat peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.

Te poate interesa și: Secretul pentru a obține un chec pufos. Ce să adaugi neapărat în rețetă, ingredientul care nu trebuie să lipsească

  1. Împarte amestecul rezultat în două părți egale.
  2. Într-una dintre jumătăți, adaugă cacao diluată cu puțină apă pentru a obține o pastă omogenă.
  3. Pentru coacere, vei avea nevoie de o tavă mare pentru cozonac, pe care o acoperi cu hârtie de copt.
  4. Adaugă cele două compoziții în tavă pregătită, alternând straturile până când umpli tava. Poți opta și pentru a amestecă cele două compoziții în mod creativ.
  5. Checul se coace la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 30-40 de minute, la o temperatură de 175 de grade Celsius.
  6. Pentru a verifica dacă este gata, introdu o scobitoare în centrul checului, iar dacă iese curată, desertul este pregătit.
  7. Scoate checul pufos și aromat din cuptor și pregătește-te să te bucuri de el lângă o cupa de înghețată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…