Poți apela la shakeuri de slăbit pentru a înlocui o masă? Iată răspunsul definitiv! [P]

Cât de benefice sunt shake-urile de slăbit?
Poți apela la shakeuri de slăbit pentru a înlocui o masă? Iată răspunsul definitiv! [P]

In ziua de astazi, majoritatea dietelor se bazeaza pe inlocuitori de masa – de la simple pastile la batoane proteice si la shakeuri de slabit. Totusi, cat de sanatoase sunt aceste alternative la o masa gatita in casa, de exemplu?

Un raspuns scurt ar fi ca sunt sanatoase, dar mai ales ca promoveaza pierderea in greutate sau mentinerea acesteia in timpul unei diete. Un raspuns mai complex ti-ar spune totodata ca nu vei putea consuma shakeuri de slabit in permanenta sau ca nu vei putea inlocui, permanent, toate mesele zilnice cu un asemenea shake.

Iata si raspunsul pe lung, implicit cel definitiv!

Cum functioneaza inlocuitorii de mese?

Un inlocuitor de masa, in timpul unei diete, are rolul de a crea deficit caloric. Acest lucru inseamna ca la capitolul proteine, grasimi si caborhidrati, totul ar trebui sa fie in limite (anume nu in deficit). Desigur, nici nu se pune problema nutrientilor, vitaminelor si mineralelor – acestea trebuie sa existe!

Acesta este si motivul pentru care cele mai multe shakeuri de slabit nu sunt eficiente si nici sanatoase. Ele elimina caloriile dar si toate celelalte elemente de care corpul tau are nevoie. In final, consumi un lichid simplu si te infometezi din toate punctele de vedere.

Un shake de slabit care poate inlocui o masa trebuie sa o inlocuiasca din toate punctele de vedere – calorii (desi in volum redus), carbohidrati, grasimi, proteine, fibre, putin zahar, dar mai ales vitamine, nutrienti si minarele.
Deficitul de calorii este usor de gestionat si te poate ajuta sa slabesti. Deficitul de vitamine, pe de alta parte, poate cauza probleme de sanatate grave.

Poti folosi shakeuri de slabit pentru a inlocui una sau mai multe mese?

Astfel de shakeuri pot fi utilizate pentru a inlocui una sau mai multe mese dintr-o zi. Totusi, trebuie sa tii minte ca aceasta inlocuire nu trebuie sa fie una permanenta. Dupa ce ai implementat in stilul tau de viata dieta sanatoasa pe care o urmezi acum, ar trebui sa inlocuiesti cat mai putine mese cu astfel de shakeuri de slabit.

Principala sursa de nutritie pentru organismul tau consta in preparatele gatite in casa – sau cat mai sanatoase si naturale cu putinta. Un shake de slabit, in aceasta situatie, te va ajuta sa-ti mentii greutatea in limitele acceptate de tine.
Astfel, mai multe mese inlocuite cu shakeuri implica pierderea in greutate, pe cand mai putine, eventual o singura masa inlocuita implica mentinerea rezultatului final pe termen lung.

Dieta ta nu ar trebui sa fie bazata in permanenta pe inlocuitori de masa sau suplimente alimentare. Acestea nu ofera organismului nutrientii necesari pentru dezvoltarea corespunzatoare a acestuia.

Shakeuri de slabit preparate in casa sau din comert?

Prima optiune va face cu ochiul multor persoane, dar nu este mereu neaparat mai sanatoasa. Un shake de slabit preparat in casa va prezenta aceleasi greseli ca un shake de slaba calitate – anume nu va contine anumite elemente esentiale corpului uman, precum fibrele sau proteinele, de exemplu.

Compozitia unui shake trebuie sa fie analizata detaliat, motiv pentru care produsele de marca proprie sunt mereu o recomandare mai buna. Pe eticheta acestora vei vedea un echilibru adevarat privind continutul de proteine, grasimi, carbohidrati, zahar si calorii.

Dieta NUPO are pregatite pentru tine numeroase shakeuri de slabit care pot fi utilizate pentru a inlocui una sau mai multe mese. Tot ce trebuie sa faci este sa analizezi planul recomandat NUPO si sa apelezi la supe, mese calde, gustari, batoane de slabit, clatite, gustari proteice dar si shakeuri de slabit pentru a-ti pune la punct o dieta eficienta, dar mai ales sanatoasa!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *