Povestea cutremurătoare a lui Puiu Călinescu, supranumit „Louis de Funes al României”. Și-a găsit fiica moartă în casă: „Am mers și am spart ușa”

Actorul Puiu Călinescu a crescut fără părinți și a avut o viață dificilă

Scris de: Daoud Andra

08 Dec. 2022

Povestea cutremurătoare a lui Puiu Călinescu, supranumit „Louis de Funes al României”. Și-a găsit fiica moartă în casă: „Am mers și am spart ușa”

Puiu Călinescu a fost unul dintre cei mai apreciați actori români de comedie. Talentul și charisma cu care și-a cucerit fanii în roluri memorabile, precum cel al lui Trandafir din seria „B.D.” nu au cum să fie uitate. Puțini dintre cei care l-au văzut în filme știu însă că îndrăgitul actor a avut un destin tragic.

Puiu Călinescu, un actor cu un destin dramatic

Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de când Puiu Călinescu, supranumit „Louis de Funes al României”, s-a stins din viață. Actorul care a făcut să râdă generații întregi cu umorul său inconfundabil, cunoscut mai ales pentru seria „B.D. – Brigada Diverse”, a avut o poveste de viață tragică. A crescut fără părinți, iar de educația lui s-au ocupat mătușile.

Chiar dacă a avut o copilărie dificilă, actorul a fost un tată extraordinar și și-a iubit enorm fiicele. Fata cea mică a actorului, Carmen Călinescu, povestea într-un interviu, acordat în urmă cu ceva timp, despre cine a fost tatăl său.

Citește și: Ce meserie avea Dorian Boguță, înainte să devină actor. „Vindeam bere și mă băteam cu tot felul de indivizi noaptea”. Ce sacrificii a făcut pentru a-și îndeplini visul VIDEO EXCLUSIV

„Este foarte greu să povestesc cine a fost tatăl meu. Nu-mi ajung vorbele… A fost un om mare! Perioada lui de glorie a început prin anii ’70 cu ‘Sonatul lunii’ la Boema. Nu se putea circula pe stradă când avea spectacol! Biletele se vindeau cu o săptămână înainte. Câştiga foarte bine, dar cheltuia totul cu noi, copiii, cu mama… Le-a ajutat până şi pe mătuşile care îl bătuseră în copilărie. Nu a avut parte de nici o jucărie! Nouă, mie şi surorii mele, Silvia, ne-a oferit totul! De unde a învăţat omul ăsta să ofere, când el nu primise nimic, niciodată?!

A crescut fără mamă, fără tată şi a fost bătut de mătuşi. Fotina Călinescu (n.r. mama actorului) a răcit la un bal şi a murit când el avea 5 ani. Iar tatăl lui a fost actorul Jean Tomescu, din Craiova. Mătuşile din partea mamei au devenit responsabile de soarta juniorului şi au încercat să-l educe, pentru a se alege ceva din puiu’ de om. Şi s-a ales!”, a povestit Carmen Călinescu, potrivit Libertatea pentru Femei.

Povestea cutremuratoare a lui Puiu Călinescu
Puiu Călinescu a cucerit publicul în rolul din „B.D.”

Și-a găsit fiica moartă în casă

Deși talentul actoricesc era nativ, Puiu Călinescu a avut parte de „profesorii” cei mai buni, după cum a povestit tot fiica lui. Se uita la Stan și Bran și la Charlie Chaplin și încerca să îi imite. Juca în pauză la cinematograf și așa a cunoscut-o și pe cea care avea să îi devină soție și care era în public.

Puiu Călinescu și soția lui s-au iubit cu pasiune și au avut două fiice, pe Carmen și pe Silvia. Cea din urmă s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, iar tatăl ei a fost cel care a găsit-o decedată, în casă.

„În 1995, sora mea, Silvia, a murit la 50 de ani. Între mine şi ea era o diferenţă de 11 ani. Iar tata a plecat, doi ani mai târziu, la 16 mai 1997. A fost cumplit! Sora mea a avut o moarte fulgerătoare. Era văduvă şi rămăsese singură. Băiatul ei, Bogdan, era plecat la mare. În 1995, nu prea erau telefoane mobile să ţinem legătura. Eu cu mama şi cu tata eram în vacanţă, la Predeal. Când ne-am întors în Bucureşti, am sunat-o pe Silvia, dar nu răspundea. Am mers şi am spart uşa. Ea era moartă în hol, făcuse comoţie cerebrală!”, a mai povestit fiica cea mică a actorului.

Doi ani mai târziu, s-a stins din viață și marele actor. Avea 77 de ani, iar starea lui de sănătate se înrăutățise. Începuse să i se facă rău pe scenă, iar medicii au spus că suferise un preinfarct. După câteva luni ajungea la spital în stare gravă, iar pe 16 mai 1997 s-a stins din viață, pe patul de spital.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9.5 174 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *