Povestea din spatele melodiei L`Italiano (Vero) a lui Toto Cutugno. Cum s-a născut HIT-ul îndrăgit de milioane de români

Nimeni nu a știut secretul din spatele piesei adorate de milioane de oameni
Povestea din spatele melodiei L`Italiano (Vero) a lui Toto Cutugno. Cum s-a născut HIT-ul îndrăgit de milioane de români

Toto Cutugno a scris istorie, iar cel mai cunoscut cântec al lui artistului italian, „L’Italiano”, are o poveste fascinantă, pe care puțini o știu. Chiar vedeta internațională a povestit ce a stat în spatele creării acestui succes mondial.

Povestea piesei-fenomen „L’Italiano”

Cu toții am auzit și fredonat cel puțin o dată melodia „L’Italiano” (Vero) sau „Lasciatemi cantare”, cunoscută printre români. Hitul a fost scris, de fapt, pentru Adriano Celentano, un alt artist italian care a scris istorie în muzica din peninsulă. Într-un interviu acordat unei publicaţii italiene, Toto Cutugno a povestit cum i-a venit ideea acestui cântec. Se afla în Canada la un spectacol când a realizat că avea în faţă peste 3000 de oameni cu „figuri de italieni”.  Imediat ce s-a întors acasă, marcat de acel moment, a decis să dedice o melodie tuturor acelor oameni şi, mai presus de orice, tuturor conaţionalilor săi.

Adriano Celentano, când a auzit cântecul, l-a refuzat, considerându-l tendenţios, pentru că versurile îl vizau în mod direct. Prietenia dintre cei doi artişti nu a fost, însă, afectată în vreun fel. Ba din contră, Toto Cutugno a scris în cele din urmă un cântec dedicat fiicei lui Adriano Celentano, Rosita, fiind vorba despre melodia „Il tempo se ne va”. Dedicația a venit după ce, într-o seară, atât tatăl, cât și bunul său prieten, și-au dat seama că Rosita a devenit o domnișoară frumoasă.

„Să fii părinte este foarte dificil pentru că nu se învaţă de la nimeni. Din păcate, în foarte multe cazuri, părinţii greşesc, iar copiii cresc fără să aibă parte de tot ce au nevoie. De fapt, în zilele noastre, mulţi tineri suferă de singurătate, de foarte multe ori singurul lor prieten este calculatorul, calculator care în acelaşi timp este şi cel mai mare duşman, fiind chiar chiar lucrul care îi conduce pe tineri spre singurătate”, spunea Toto Cutugno.

Toto Cutugno a murit

Artistul, pe numele său real Salvatore Cutugno, s-a stins din viață în jurul orei 16:00, la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde se afla internat, informează Corriere della Sera. Cântărețul italian a murit la vârsta de 80 de ani „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”, a declarat, pentru ANSA, managerul său, Danilo Mancuso.

Toto Cutugno suferea de cancer metastatic la prostată, iar starea sa s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice. Din cauza problemelor de sănătate, cântărețul și compozitorul și-a anulat și concertul de anul trecut pe care ar fi trebuit să îl susțină în România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *