Povestea fascinantă a șeicului din Qatar. Are 3 neveste și 13 copii. Soțiile sale sunt superbe și fac parte familii de elită

Povestea fascinantă a șeicului din Qatar. Are 3 neveste și 13 copii. Soțiile sale sunt superbe și fac parte familii de elită

Povestea fascinantă a șeicului din Qatar. Tamim bin Hamad Al-Thani este cel care conduce destinele micuțului stat din Golf. Emirul Qatarului s-a născut într-o familie cu patru băieți, el fiind mezinul familiei. A preluat funcția de șef al statului în 2013, când tatăl său Tamim bin Hamad Al-Thani a abdicat de la tron. Actualul emir din Qatar are 3 neveste și 13 copii. Soțiile sale fac parte din familii de elită și ocupă funcții importante în stat. Una dintre ele îi este chiar verișoară.

Povestea fascinantă a șeicului din Qatar

Născut pe 3 iunie 1980, Tamim bin Hamad Al-Thani a avut parte de o educație aleasă. A fost școlit în Marea Britanie, urmând cursurile Academiei Militare Regale Sandhurst, cea pe care au absolvit-o și prinții William și Harry.

Al-Thani a devenit moștenitorul tronului Qatarului la 5 august 2003, când fratele său mai mare, Sheikh Jassim, moștenitorul de drept, a renunțat la pretenția sa la titlu.

Doi ani mai târziu, emirul Qatarului a fondat Oryx Qatar Sports Investments, care deține clubul de fotbal Paris Saint-Germain. Sub îndrumarea sa, țara pe care o conduce câștigat alegerile pentru găzduirea Campionatelor Mondiale de înot FINA 2014 și Cupa Mondială FIFA 2022.

Are 3 soții și 13 copii

Șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani are trei soții, alese din elita din Qatar, femei educate și cu origini nobile.

S-a căsătorit cu prima soție, Șeica Jawaher bint Hamad Al Thani, în 2005, iar împreună au patru copii. Așa cum este tradiția, fiind prima soție, Jawaher are și cele mai importante atribuții. Ea face parte din familia regală din Qatar și îi este verișoară de gradul al doilea soțului ei, conform protv.ro.

Povestea fascinantă a șeicului din Qatar. Are 3 neveste și 13 copii
Povestea fascinantă a șeicului din Qatar. Are 3 neveste și 13 copii

În 2009, Tamim bin Hamad Al-Thani s-a căsătorit cu cea de-a doua soție, Al-Anoud bint Hamad Al-Thani, care i-a dăruit 5 copii.

Ea ocupă o importantă fucție de conducere în sistemul financiar al țării, fiind numită, în 2017, director general pentru Dezvoltarea Afacerilor la Autoritatea Centrului Financiar din Qatar (QFC). Anterior, ea a ocupat funcțiile de Vicepreședinte al Alianțelor Strategice, Biroul CEO și Director Asociat pentru Afaceri Economice pentru regiunea MENA.

Cea de-a doua soție a șeicului Tamim bin Hamad Al-Thani a avut parte și ea de o educație aleasă, fiind absolventă a London School of Economics și a Universității Oxford.

Cinci ani mai târziu, în 2014, emirul Qatarului s-a căsătorit cu cea de-a treia soție, șeica Noora bint Hathal Al Dosari. Împreună au patru copii.

Dintre cele trei soții ale emirului, Noora bint Hathal Al Dosari este cea mai puțin expusă în public.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *