Prăjitura care va face furori de Halloween. Toate gospodinele caută deja rețeta

Surprinde-ți invitații de Halloween!
Prăjitura care va face furori de Halloween. Toate gospodinele caută deja rețeta

Vrei să-i surprinzi pe toți de Halloween? Pregătește o rețetă specială pentru această zi care să arate înfricoșător, dar care să fie și extrem de gustoasă. Îți spunem mai jos cum să prepari gogoși arahnide.

Prăjitura care va face furori de Halloween. Rețetă gogoși arahnide

Ingrediente necesare:

  • 1 ou
  • 500 gr de făină de grâu tare
  • 70 gr zahăr
  • 50 gr de unt la temperatura camerei
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 4 gr sare
  • Ulei pentru prăjit

Pentru glazură:

  • 125 gr zahăr pudră
  • 3 linguri de apă
  • 1/2 lingură de suc de lămâie (suc)

Pentru a decora:

  • Bomboane rotunde
  • Ciocolată pentru topit

Cum se prepară gogoșile arahnide

Se toarnă laptele și apa într-un castron, se adaugă drojdia sfărâmată și se amestecă cu o lingură până la dizolvarea completă. Între timp, se amestecă bine făina într-un alt bol cu zahărul și sarea. Se face o un spațiu în mijloc și se adaugă laptele amestecat cu drojdia, plus untul, vanilia și oul. Se amestecă bine cu spatula până când este aproape imposibil de continuat.

Se frământă cu mâinile sau cu un robot de bucătărie (acesta din urmă va fi de mare ajutor) timp de 10 minute. La final, se formează o bilă, se unge cu ulei de măsline într-un castron, se pune înăuntru și se acoperă cu folie de plastic pentru a se odihni timp de 2 ore sau până când își dublează sau triplează volumul.

Apoi se presară aluatul cu făină pe blatul de lucru sau pe o planșetă mare de lemn și se întinde la o grosime de 1 sau 2 cm. Se taie gogoșile cu un pahar mare sau cu un inel de farfurie. Pentru a face gaura din centru puteți folosi un pahar de shot sau gura unei sticle de apă goale. Frământați aluatul și întindeți-l, astfel veți obține mai multe gogoși.

Așezați gogoșile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se lasă acoperite cu un prosop de bucătărie timp de o jumătate de oră (sau până când au crescut în volum).

Cum se prăjesc gogoșile arahnide

Acum este timpul să se prăjească. Puneți mult ulei de floarea-soarelui într-o tigaie la foc mediu. Reglați bine temperatura, pentru că se pot rumeni prea tare. Întoarceți-le astfel încât să fie bine făcute pe ambele părți. Scoateți-le într-un vas mare (aproximativ 30 de bucăți) acoperit cu hârtie absorbantă.

Glazura:

Se amestecă zahărul pudră cu câteva linguri de apă într-un castron, se adaugă o jumătate de linguriță de suc de lămâie și puțină coajă rasă. Se amestecă bine cu o furculiță până se obține consistența dorită. Se înmoaie fiecare gogoașă în glazură și se îndepărtează excesul cu o perie de bucătărie. Se lasă să se usuce pe un suport de sârmă.

După aceea, le așezi pe o tavă și le decorezi cu o bomboană în centru și câteva fire de ciocolată topită pentru a imita picioarele păianjenilor. Rețeta de gogoși de arahnide, potrivit pazodevilane.com pentru Halloween e gata!

Gogoși arahnide
Gogoși arahnide

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *