Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Ce să adaugi pentru ca desertul să iasă perfect

prăjitură cu piersici și bezea

Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă, ingrediente și mod de preparare. Această prăjitură cu piersici cu topping de bezea este unul dintre cele mai bune deserturi de vară cu un topping perfect crocant de bezea. Puteți înlocui piersicile cu fructe de sezon precum mere, pere, cireșe, prune sau caise. Cu blat pufos, aromat de piersici, acoperit de un strat crocant de bezea, prăjitura
cu piersici face deliciul zilelor călduroase de vară.

Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Cum se prepară

La bază este rețeta de prăjitura clasică cu fructe, din copilărie, denumită tartă cu fructe. Pe atunci, prăjitura se pudra cu puțin zahăr . Desigur, se poate să o lăsați în această variantă dar dacă doriți să transformați această prăjitură într-o variantă mai modernă, adăugați acel strat de bezea.

Prăjitura se prepară rapid din ingrediente simple. Piersicile proaspete pot fi înlocuite cu fructe din compot, bine scurse.

Trucuri ca prăjitura să iasă perfect

Pentru a obține bezeaua perfectă, vă las câteva sfaturi utile:

  • este necesar ca albușurile să fie la temperatura camerei. Scoateți ouăle din frigider cu câteva ore înainte de folosire
  • nu scăpați nicio picătură de gălbenuș în compoziția de albușuri. Gălbenușurile împiedică creșterea în volum al albușurilor
  • pentru o bezea perfectă, adăugați un praf de sare înainte de mixare
  • adăugați câteva picături de suc de lămâie în timpul preparării bezelei
  • pentru a ieși bezeaua tare se bat albușurile timp de 10- 15 minute.

Pentru cantitățile folosite, este necesară o formă de copt rotundă cu fundul detașabil, cu diametrul de 28 de centimetri.

Ingrediente pentru blatul cu piersici

  • 4 piersici coapte
  • 5 gălbenușuri
  • 5 albușuri
  • 100 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 gr făină
  • extract de vanilie
  • coajă de lămâie

Ingrediente pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
ingrediente prăjitură cu piersici și bezea
Ingrediente prăjitură cu piersici și bezea

Mod de preparare blat cu piersici

Se separă ouăle și se bat albușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, extractul de vanilie și coaja de lămâie. După ce s-a omogenizat compoziția de ouă cu ulei, se adaugă treptat făina, mixând în continuare cu viteză mai mică.

În tava pentru prăjitură, se întinde o foaie de hârtie de copt și se toarnă aluatul.

Se spală piersicile, se șterg de apă și se taie felii.

Feliile de piersici se așază uniform pe toată suprafața aluatului din tavă.

Mod de preparare bezea

Albușurile pentru pregătite pentru stratul de bezea, se bat bine, până se formează o spumă tare.

Se adaugă treptat cele 100 gr de zahăr și se continuă procedeul de mixare, până se formează o spumă densă și lucioasă.

Asamblarea straturilor pentru prăjitura cu piersici

Cu o paletă de silicon se pune uniform bezeaua peste stratul de piersici. Prăjitura se coace la 180 de grade, timp de 10 minute, apoi la 170 de grade, încă 15 minute.

Nu e nimic greșit dacă stratul de bezea se crapă. Acest lucru depinde  foarte mult de cuptorul pe care îl aveți.

Prăjitura se lasă la răcorit în forma de copt, apoi se scoate cu grijă din tavă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…