Prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură cu mascarpone. Nu are nevoie de coacere

Prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură, un desert savuros cu care îți vei impresiona invitații.

Scris de: Oana Matei

15 Sep. 2022

Prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură cu mascarpone. Nu are nevoie de coacere

Această prăjitură este una care se prepară destul de rapid. Din ingrediente obișnuite, este o prăjitură aromată, potrivită oricărui anotimp. Rețeta de Prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură cu mascarpone, ca tehnică de lucru, se aseamănă cu rețeta clasică de tiramisu.

Diferențele între cele două rețete sunt crema de zmeură și laptele condensat. Zmeura se poate folosi atât proaspătă cât și congelată. De asemenea, pentru cremă se pot folosi și alte fructe, precum căpșuni sau afine.

Cum se prepară crema de zmeură? Care este ingredientul cheie pentru crema de zmeură?

Laptele condensat se găsește la conservă și este diferit de cel pentru cafea. Laptele condensat pentru prăjituri este gros ca un sos, de culoarea untului și de obicei, îndulcit. Prin fierbere, laptele condensat devine ca o cremă densă, cu gust și miros de caramel cunoscut sub denumirea de dulche de leche. Atenție, fierberea laptelui condensat se face prin două metode, fie se fierbe direct în conserva închisă în baie de apă, fie la cuptor.

Laptele condensat este foarte des folosit ca ingredient în diverse creme pentru torturi sau prăjituri. În rețeta de astăzi îl vom folosi sub forma în care se găsește la conservă.

Ingrediente pentru prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură cu mascarpone

  • 1 conservă lapte condensat ( 397 grame)
  • 200 mililitri smântână pentru frișcă
  • 500 grame mascarpone
  • 200 grame zmeură proaspătă sau congelată/ fructe de pădure
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 plic gelatină ( 10 grame)
  • zeama și coaja de la o lămâie
  • 400 grame pișcoturi ( 1 pachet mare)
  • o cană de cafea- pentru înmuiat pișcoturile

Glazură (opțional)

  • 200 grame ciocolată amăruie 70% cacao
  • 200 mililitri smântână pentru frișcă
  • o mână de zmeură pentru decor

Mod de preparare prăjitură cu pișcoturi și cremă de zmeură

1. Într-un bol se pun zmeura, zahărul și zeama de lămâie. Se pasează cu mixerul vertical până se formează un piure subțire fin.
2. Dacă doriți, cu ajutorul unei site, strecurați sâmburii de zmeură din piure.
3. Piureul de zmeură strecurat se toarnă într-un bol peste care se adaugă laptele condensat. Cu mixerul se omogenizează ingredientele.
4. Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece, timp de 10 minute, apoi se încălzește ușor. ( până la maxim 60 de grade).
5. După ce gelatina s-a răcorit, se toarnă într-un castron mai mare.
6. Peste gelatină, se adaugă frișca lichidă împreună cu brânza mascarpone reci. Se mixează bine până se formează o cremă densă.
7. Peste amestecul de mascarpone și frișcă se adaugă piureul de zmeură și coaja de lămâie. Se amestecă ușor și se dă castronul la frigider pentru 15 minute.
8. Între timp, se pregătesc pișcoturile: se trec prin cafea apoi se așază uniform în vasul pregătit.
9. Peste primul strat de pișcoturi se pune un strat de cremă de zmeură, apoi, din nou un strat de pișcoturi ușor înmuiate în cafea iar ultimul strat va fi
de cremă de zmeură.
10. Prăjitura se dă la frigider până se încheagă crema de zmeură.
11. Glazura de ganache de ciocolată este opțională: se topește ciocolata împreună cu frișca lichidă, se amestecă la foc mic până devine o cremă groasă și
lucioasă. Se lasă la răcorit apoi se toarnă peste prăjitură. Atenție, crema de zmeură trebuie să fie închegată înainte de a turna glazura.
12. Se dă din nou prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.

Să vă fie cu folos!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *