Prăjitura Kiev, o rețetă delicioasă pentru momente deosebite

Rețetă prăjitura Kiev

Prăjitura Kiev este un desert tradițional din Ucraina care impresionează prin combinația perfectă de arome și texturi. Cu un gust rafinat și o structură echilibrată, această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, fie că este vorba despre o masă festivă sau doar o întâlnire relaxată cu familia și prietenii.

Rețetă prăjitura Kiev

Prepararea sa nu este complicată, iar rezultatul va aduce bucurie atât celor mici, cât și adulților. Dacă vrei să încerci ceva cu adevărat special, urmează rețeta detaliată mai jos.

Ingrediente necesare pentru preparare

Prăjitura Kiev se compune din trei elemente de bază: foi, cremă și topping de albușuri cu nucă. Iată de ce ai nevoie:

Pentru foi

  • 300 g de făină
  • 180 g de unt
  • 9 g de praf de copt
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 100 g de zahăr pudră

Citește și: Prăjitură răcoroasă cu căpșuni, foarte delicioasă și ușor de făcut. O vei prepara toată vară

Pentru cremă

  • 30 g de amidon alimentar
  • 300 ml de lapte
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 120 g de unt

Pentru topping

  • 150 g de miez de nucă tocat grosier
  • 4 albușuri de ou
  • 80 g de zahăr

Mod de preparare pas cu pas

Prepararea cremei

Pentru a pregăti crema delicioasă a prăjiturii Kiev, începe prin a amesteca într-un bol amidonul, zahărul pudră și gălbenușul. Adaugă 100 ml de lapte și omogenizează compoziția. Aceasta se va găti la foc mediu, așa că pregătește o crăticioară în care vei turna compoziția și o vei pune pe aragaz. În timp ce amesteci continuu, adaugă restul laptelui. Lasă compoziția pe foc până începe să fiarbă și se îngroașă. După ce a atins consistența dorită, ia crăticioara de pe foc și adaugă esența de vanilie. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Prepararea foilor

Într-un vas mare, combină făina cu zahărul pudră și praful de copt. Adaugă gălbenușurile și untul, apoi frământă aluatul până devine moale și omogen. După ce ai format o bilă din aluat, acoper-o și las-o să se odihnească la frigider timp de 15 minute.

În acest timp, toacă grosier miezul de nucă și bate albușurile de ou împreună cu zahărul, mai întâi cu telul, apoi cu mixerul, timp de 10 minute, până când obții o spumă fermă și lucioasă.

Citește și: Prăjitură cu ciocolată și un ingredient secret. Rețeta exotică după care toate româncele sunt înnebunite

Scoate aluatul din frigider și împarte-l în trei părți egale. Fiecare bucată va fi transformată într-o foaie subțire. Întinde fiecare foaie pe o hârtie de copt presărată cu făină și pune-le pe dosul unei tăvi. Deasupra fiecărei foi întinde o parte din spuma de albușuri și presară nucă tocată. Coace foile timp de 15 minute la 175 de grade Celsius, până devin aurii și crocante.

Asamblarea prăjiturii

După ce foile s-au copt și s-au răcit, este timpul să montezi prăjitura. Începe prin a adăuga untul moale în crema răcită și mixează până când obții o consistență fină și omogenă. Pune prima foaie pe un platou și întinde jumătate din crema pregătită. Adaugă a doua foaie și repetă procesul. După ce ai acoperit prăjitura cu ultima foaie, pune desertul la frigider pentru cel puțin 5 ore, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…