Prăjituri de post. Se prepară rapid şi sunt delicioase

În perioada postului de Paște variantele culinare nu sunt foarte variate. Iată câteva rețete de post pe care le pregătiți rapid
Prăjituri de post. Se prepară rapid şi sunt delicioase

Prăjituri de post pe care le puteți pregăti rapid și cu ingrediente puține. În perioada postului de Paște variantele culinare nu sunt foarte diversificate și asta pentru că persoanele care țin post au interzis să consume lapte, ouă carne sau orice preparat care să le conțină pe acestea. Dacă totuși vreți să vă răsfățați cu o prăjitură, vă oferim mai jos câteva idei. Se prepară rapid şi sunt delicioase

Prăjituri de post perfecte pentru familie și prieteni

Crumble cu prune și migdale

Ingrediente

200 gr margarină
100 gr zah
ăr
50 gr migdale

500 gr prune
2 linguri zahăr
1 praf scorțișoară

200 gr făină

Mod de preparare

Primul pas este acela de a curăța prunele, scoateți sâmburii și le tăiați felii. Se amestecă apoi prunele cu două lingurițe de zahăr și scorțișoară și le puneți într-o tavă termorezistentă, pe care o ungeți cu margarină.

Se amestecă zahărul cu făina și untul la temperatura camerei până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugați migdalele măcinate. Presărați firimiturile de aluat peste prune, băgați la cuptor, unde se va rumeni ușor pe deasupra. Această rețetă este perfectă în Postul Paștelui.

Prăjitură de post cu morcov și mere

Ingrediente

1 cană ulei
100 g stafide
3 căni făină cernută
zeama și coaja de la o portocală
1-2 lingurițe scorțișoară
1 plic praf de copt

1 cană morcov ras
1 cană măr ras
1 cană zahar
esenta de rom

Prăjituri de post. Mod de preparare

Se amestecă uleiul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând morcovul, mărul, scorțișoara, sucul de portocale, coaja rasă de portocal. Apoi adăugați făina cernută și praful de copt. La final, în aceeași compoziție, puneți stafidele și esența de rom.

Ungeți tava de cuptor cu ulei, o tapetați bine cu făină și turnați compoziția pe care ați omogenizat-o bine. Băgați tava la cuptorul încins la o temperatură potrivită, pentru a nu se arde. Lăsați în cuptor 45-60 de minute. La final, presărați peste prăjitură zahăr vanilat.

Negresă de post cu merișoare

Ingrediente

1linguriță praf copt
1 cană apă
1/2 cană ulei
400 gr gem caise

2 căni făină
1 cană zahăr
1 cană merișoare
3 linguri cacao

Mod de preparare

Puneți zahărul, făina, cacaua și praful de copt într-un vas. Amestecați apoi gemul cu apa și uleiul. Mixați compoziția, apoi adăugați merișoarele, pe care le puteți înlocui și cu stafide, nuci sau caise uscate. Turnați compoziția în tava în care ați pus hârtie de copt. Puneți la cuptor până ce ce se vor desprinde marginile tăvii. Lăsați s se răcească și tăiați cubulețe. Dacă doriți puteți adăuga și glazură.

Pere în sos de vin

Ingrediente

scorțișoară
anason
cui
șoare
ghimbir

3 pere mari
500 ml vin rose
150 gr zahăr brun
Mod de preparare

Alegeți pere mari coapte, dar tari. Le curățați de coajă, dar păstrați cojița. Puneți zahărul brun, vinul, anasonul, cuișoarele și batoanele de scorțișoară într-o crăticioară.

Lăsați pe foc până se topește zahărul și apoi scufundați perele în vin. Se fierb timp de 5 minute, cât să se înmoaie puțin. Scoateți perele pe un platou și lăsați-le deoparte. Fierbeți vinul în continuare până să îngroașă și se caramelizează, căpătând consistența unui sos. Puneți sosul peste pere, iar după ce se răcesc le puteți consuma.

8.2 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.