Premieră la Bucharest Fashion Week 2024. Ce creații vei putea admira la primul eveniment internațional de modă din România

Veste minunată pentru iubitorii de modă! Camera Nazionale della Moda Italiana devine unul dintre partenerii instituționali la prima ediție a evenimentului Bucharest Fashion Week 2024. CNMI (organizatorul Milano Fashion Week) reglementează, coordonează și promovează moda italiană în lume. Astfel, prin această susținere, primul eveniment de fashion din Capitală capătă o legitimitate și anvergură fără precedent în România.

Detalii despre Bucharest Fashion Week 2024

Premiza Bucharest Fashion Week 2024 este de a conecta designeri, cumpărători, publicații de fashion, mass media, manufacturieri și universitari, pentru a dezvolta industria de modă din România, dar și din regiune. Prin urmare, BFW va aduce laolaltă nu doar furnizori specifici, ca brandurile sau designerii locali, ci și potențiali cumpărători locali și internaționali.

„Bucharest Fashion Week se angajează să devină un motor economic local și național, contribuind la creșterea prestigiului României în industria modei la nivel global. Ne propunem să promovăm talentele autohtone și să dezvoltăm colaborări instituționale solide cu toți jucătorii europeni importanți din domeniu, oferind o platformă atât pentru educație, cât și pentru deschiderea unor oportunități internaționale de carieră pentru designerii români. Scopul nostru este să facem din București un hub important în moda europeană, care să aducă cu sine atât vizibilitate, cât și investiții. Mulțumim Milano Fashion Week și Camera Nazionale della Moda Italiana pentru susținere”, a precizat Mario Antico, fondator al Italian International School of Bucharest, cofondator Bucharest Fashion Week

Cand se desfășoară primul eveniment internațional de fashion din România

Evenimentul Bucharest Fashion Week este structurat în jurul a patru piloni, cele mai importante fiind prezentările colecțiilor de modă. În perioada 16-17 octombrie 2024, în locații emblematice din centrul Capitalei, designeri cunoscuți din România și Europa de Est își vor prezenta creațiile în spații clasice sau neconvenționale, cu acces pe bază de invitație, insa show-urile vor putea fi văzute live și de către toți iubitorii de modă, prin proiecții în piața George Enescu.

Al doilea obiectiv al BFW este educația, evenimentul oferindu-le studenților care își doresc să urmeze o carieră în artă sau design de fashion, dar și celor care lucrează deja în aceste domenii, acces la cursuri de tip Executive Programe, organizate la București, dar cu profesori ai unor universități europene renumite.

Totodată, Bucharest Fashion Week își propune să aducă în discuție, ca temă de interes pe agenda publică, sustenabilitatea în modă. Conferința organizată în cadrul evenimentului va aduce laolaltă, în premieră, atât designerii, cât și reprezentanții companiilor din zona de industrie ușoară și textile, în încercarea de a defini un viitor cât mai sustenabil al modei românești.

Invitat surpriză la BFW

În plus, evenimentul de anvergură, cu invitați renumiți din întreaga lume, are menirea de a promova Bucureștiul. Pe lângă designeri din România, Ucraina, Moldova, Polonia, Bucharest Fashion Week va avea și un invitat surpriză!

“După o carieră de 25 de ani în domeniul modei, ca redactor-șef și publisher Elle România, a venit momentul să contribui și altfel la promovarea modei românești. Am pornit de la ideea că Bucureștiul și România merită să aibă o Săptămână a Modei, adică un eveniment care să ne pună pe harta internațională a lumii și care, în plan local, să joace rolul unui catalizator care să coaguleze toate forțele creative pentru a dezvolta, cu adevărat, industria de modă în România. Parteneriatul cu Camera Nazionale della Moda Italiana (entitatea care organizează Milan Fashion Week) este un moment important în evoluția acestui proiect ambițios”, a declarat Roxana Voloșeniuc, Editor si Publisher Elle România, cofondator Bucharest Fashion Week.

Prima ediție Bucharest Fashion Week se va ține în perioada 16-17 octombrie 2024, în locații emblematice din centrul Capitalei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Lovitură SUPREMĂ pentru Elena Udrea. Ce se întâmplă în închisoare
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Recunoști vedetele tale preferate transformate de un artist digital. Cum arată artiștii și politicienții dacă...
Horoscopul lunii Mai 2024 pentru toate zodiile. Unii dintre voi îşi vor culege roadele muncii...
Horoscop 29 Aprilie 2024. Berbecii vor fi foarte inventivi și își vor cuceri șefii cu...
Berbecii și o zodie misterioasă primesc un val de energie astrală, învățând să depășească provocările
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Cum se menține în formă Loredana la aproape 54 de ani. Celebra cântăreață are o...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *