Prezentatorii TV din Rusia au averi uriaşe. Cum au ajuns să deţină milioane de euro în conturi

Iată care sunt sumele imense pe care le încasează anual cei mai înstăriți oameni din Rusia.
Prezentatorii TV din Rusia au averi uriaşe. Cum au ajuns să deţină milioane de euro în conturi

Prezentatorii TV din Rusia au averi uriașe. Propagandiștii televiziunilor din Rusia dețin vile de milioane de euro în cele mai exclusiviste locuri ale lumii. Se spune chiar că aceștia câștigă sume imense, mai mari decât ale ministrului rus al apărării.

Printre cei mai bogați propagandiști ai Rușiei se numără: Margarita Simonyan, soțul ei Tigran Keosayan, Olga Skabeyeva sau Artyom Sheynin. Aceștia câștigă anual zeci de milioane de ruble. Mai mulți prezentatori TV din Rusia au intrat în atenția publicației The Insider, care a realizat o anchetă amplă despre averile lor Ancheta se numește simbolic, „13 Prieteni ai lui Putin”.

Prezentatorii TV din Rusia au averi uriaşe.

Prezentatorii TV din Rusia au averi uriașe. Ce sume colosale încasează

Redactorul șef al postului de televiziune RT, Margarita Simonyan și soțul ei, gazda Tigran Keosayan câștigă împreună 156 de milioane de ruble. Anchetatorii au făcut cercetări și au descoperit că în ultimii trei ani, cuplul a câștigat 720 de milioane de ruble. Echivalentul sumei semnifică aproximativ 120 de milioane de persoană pe an.

„Salariul oficial al lui Simonyan la Rossiya Segodnya MIA este de 20,4 milioane de ruble, iar la ANO TV-Novosti (persoană juridică RT) – 16 milioane pe an. În total, salariul ei este de 36,4 milioane de ruble”, menționează The Insider. Aceștia au exclus din analiză alte afaceri cu producția de cherestea internațională.

Un alt prezentator renumit al postului de televiziune Rusia 1, Olga Skabeyeva câștigă 12,8 milioane de ruble.  Această sumă este chiar mai mare decât cea câștigată de ministrului Apărării Serghei Șoigu.

Cel mai bogat propagandist: Artyom Sheynin, 100 de milioane de ruble într-un an

Potrivit publicației, cel mai bogat propagandist de la posturile TV rusești s-a dovedit a fi prezentatorul canalului 1, Artyom Sheynin. Acesta a câștigat 100 de milioane de ruble într-un an. Cu acești bani ar putea trăi aproximativ 100 de pensionari ruși.

Pentru a sublinia cât mai bine valoarea sumelor încasate de vedetele TV, publicația a decis să le prezinte comparându-le cu mărimea pensiei medii rusești. Aceasta este de aproximativ 14 mii de ruble.

Alte nume sonore din Rusia ar fi omul de afaceri miliardar Alisher Usmanov și prezentatorul TV de stat Vladimir Soloviov. Usmanov deținea o vilă pe insula Sardinia, iar Soloviov un conac de pe lacului Como. Însă, odată cu sancțiunile aplicate Rusiei, ambele au fost confiscate, conform Reuters.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
4.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *