Prietenie după despărțire. Da sau nu?

Prietenia după despărțire este ca o lamă cu două tăișuri... Ai grijă că te poți tăia!
Prietenie după despărțire. Da sau nu?

V-ați despărțit și el vrea să rămâneți prieteni. Îți va fi ușor să începi să-l privești ca pe un simplu prieten pe cel care zilele trecute îl știai iubitul tău? Ce poate fi mai rău după o despărțire dureroasă pe care nici nu ai depășit-o încă? Propunerea fostului tău iubit de a păstra prietenie după despărțire. Ce își dorește cu adevărat de la tine și ce poate să iasă bun din asta?

El încă nu e hotărât dacă să renunțe la tine

Când fostul partener îți propune să aveți o prietenie după despărțire, gândul că poate nu vrea totuși să renunțe la tine este primul care îți trece prin minte. Dar cum nu poți fi sigură de sentimentele lui, este mai bine să nu te amăgești cu acest gând.

Dacă el nu știe încă ce își dorește de la relația voastră, dar vrea totuși să te păstreze aproape nu înseamnă neapărat că veți fi din nou împreună. Această propunere este puțin egoistă din partea lui, mai ales dacă încă mai ai sentimente pentru el, iar fostul tău știe asta. Este greu să începi o relație de prietenie cu persoana care până mai ieri ți-a fost partener de viață. Sentimentele nu se pot schimba de la o zi la alta. Așa că este bine să discuți deschis cu fostul iubit pentru a evita frustrările și resentimentele viitoare. Trebuie stabilite niște reguli clare astfel încât niciunul dintre voi să nu își facă așteptări deșarte.

Când nu trebuie să accepți o prietenie după despărțire

Tu și fostul iubit ați încercat să fiți prieteni, dar nu v-a ieșit. Acest lucru se întâmplă deseori când unul dintre voi mai are sentimente pentru celălalt. În acest caz, relația de prietenie dintre voi nu o să meargă și ar fi mai bine să vă îndepărtați de tot, cel puțin o perioadă.

Cu atât mai mult când fostul partener îți dă de înțeles că ar fi interesat să cunoască pe cineva, acest lucru îți va răni sentimentele. Așadar, distanța este cea mai bună pentru a te proteja. Ai nevoie de un timp al tău pentru a te detașa.  Și de aceea este bine să te protejezi de suferința pe care ți-o poate cauza interesul fostului pentru o nouă femeie.

În cazul cel mai fericit, ați încercat să aveți o prietenie după despărțire, dar nu ați reușit. E semn că încă țineți unul la celălalt și poate ar fi cazul să vă acordați încă o șansă. Orice relație merită o nouă încercare dacă ați realizat că vă este mai bine împreună decât prieteni. Asta mai ales când sentimentele încă există. Despărțirea poate fi doar un test pentru amândoi. Dacă îl veți trece cu brio, puteți pune bazele unei legături mult mai puternice. Trebuie doar să vorbiți sincer despre dorințe și așteptări. Dacă acestea sunt comune începeți o nouă etapă a relației voastre.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.