Prietenul soțului meu îmi face avansuri. Chiar nu știu cum să reacționez. Nu vreau să le distrug prietenia

Mă tem că dacă am să-i spun soțului meu, se va supăra pe el și vor strica o prietenie de peste 20 de ani. Dacă nu îi spun, el va continua să mă agaseze.
Prietenul soțului meu îmi face avansuri. Chiar nu știu cum să reacționez. Nu vreau să le distrug prietenia

Cu Andrei sunt căsătorită de patru ani, dar înainte de a ne căsători am stat împreună doi ani. Relația noastră nu a fost întotdeauna numai lapte și miere, dar am reușit mereu să ne depășim problemele. Am învățat să ne ascultăm reciproc și cred că asta ne ajută să comunicăm mai ușor și să ne rezolvăm micile divergențe. În plus, avem încredere unul în celălalt. Nu avem niciunul dintre noi orgolii sau porniri posesive și nici nu suntem geloși. Acum însă a apărut o problemă pe care nu știu cum să o rezolv. Prietenul soțului meu îmi face avansuri și chiar nu știu cum să rezolv asta.

Ei doi se cunosc din copilărie. Radu a fost vecin cu Andrei și se cunosc de când erau mici. Au mers la licee diferite, dar au rămas prieteni peste timp. Întâmplarea face că acum locuiește din nou în apropierea noastră și au reînceput să se vadă destul de des.

A început să aibă un comportament ciudat

Nu m-a deranjat niciodată prietenia lor, ba chiar ne-am distrat foarte bine, ori de câte ori ieșeam împreună ori venea la noi. Mereu îmi cerea părerea despre iubitele lui și îl consiliam în problemele amoroase.

Până de curând, când am început să observ comportamentul lui schimbat. Acum mă sună pe mine să mă întrebe ce mai facem, ce face Andrei, dacă e pe acasă, dacă vrem să ieșim.

Nici măcar asta nu mi-a dat de bănuţ, până când i-am spus într-o zi că Andrei e plecat de acasă și că vine abia a doua zi. Nu știu ce a fost în capul lui, dar m-am trezit cu el la ușă. L-am invitat înăuntru, l-am servit cu o cafea, dar el a vrut vin. I-am dat vin, dar a vrut să îmi pun și eu în pahar. Eu nu avem nicio poftă de vin, plus că mai aveam de mers cu mașina. Așa că am refuzat. El însă a băut și apoi a mai cerut unul.

Prietenul soțului meu îmi face avansuri

Observasem că are ceva ciudat în priviri, dar tot nu m-am gândit la ce va urma. A început să abordeze doar subiecte intime, să îmi pună tot felul de întrebări pe care nu le-aș discuta cu nimeni, apoi a vrut să mă sărute. Acela a fost momentul în care i-am spus să plece, că altfel îl sun pe Andrei și îi spun ce face. Dar nu am avut nicio reacție din partea lui.

A continuat îmi propună să mergem în dormitor, să-mi spună că sunt fraieră că refuz, că Andrei nu va ști niciodată, și să încerce să mă îmbrățișeze și să mă sărute. Am fost nevoită să mă lupt cu el, iar cu mare greutate, în cele din urmă a încetat, după ce chiar luasem telefonul în mână ca să-l sun pe soțul meu.

A fost un moment foarte neplăcut și de atunci mi-e foarte greu să-l privesc în ochi. A mai venit la noi, ne-am mai întâlnit cu el, însă doar împreună cu Andrei și se comportă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ba, mi s-a părut chiar că în prezența lui Andrei îmi face avansuri, lansându-le sub formă de glumă. Andrei râde, iar când mă vede că mă simt inconfortabil mă întreabă de ce sunt așa de crispată și că de ce nu știu de glumă. Cum puteam să-i spun că prietenul soțului meu îmi face avansuri. Probabil ar fi zis că fabulez.

Eu nu mai știu cum să reacționez și nu știu dacă ar trebui să-i spun soțului meu. Nu aș vrea să le stric prietenia, dar nici să îl las așa să continue nu pot. La urma urmei, nu știu dacă e mai importantă prietenia lor decât căsnicia noastră .

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *