Procedura dificilă prin care e nevoită să treacă Simona Halep, în cazul de dopaj. Urmează zile dificile pentru sportivă

Când va fi audiată Simona Halep
Procedura dificilă prin care e nevoită să treacă Simona Halep, în cazul de dopaj. Urmează zile dificile pentru sportivă

Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat, o substanță din categoria eritropoetinei, în primul tur la US Open. Drept urmare, ea a fost suspendată temporar și așteaptă audierilor în fața unui juriu care va studia cazul, va verifica probele și va ajunge la o decizie.

Cine se va ocupa de audirea Simonei

Agenția internațională pentru integritatea tenisului (ITIA), a fot contactată de jurnaliștii gsp.ro în legătură cu data primei înfățișări.

„Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, se arată în răspunsul dat de ITIA.

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport.
Potrivit site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

În cazuri similare, care au implicat alte jucătoare, astfel de procedură s-a întins pe mai multe luni, așa cum este de așteptat să fie și în situația sportivei noastre. Abia după decizie, ea va putea, eventual, să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de maximum 21 de zile, în cazul în care nu este de acord cu ceea ce s-a hotărât.

Roxadustat este din anul 2017 pe lista interzisă

Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internațională a FG-4592. Această substanță este considerată substanţă nespecifică.

Concret, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului şi soluţionarea cazului, care poate include o procedură de audiere şi apel. Un caz poate fi închis iar gestionarea rezultatelor se poate încheia în oricare dintre aceste etape.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *