Produsul de 5 lei care îți face casa lună. Elimină imediat orice murdărie

Suprafețele din bucătărie și baie vor fi strălucitoare după folosirea acestei metode de curățare.
Produsul de 5 lei care îți face casa lună. Elimină imediat orice murdărie

Produsul de 5 lei care îți face casa lună. Curățenia în casă nu este o muncă ușoară și, la drept vorbind, nu este ceea ce avem chef să facem atunci când avem puțin timp la dispoziție. Dar dacă vă spunem că este posibil să va faceți casa strălucitoare cu un singur produs?

Este un ingredient pe care cu siguranță îl aveți acasă și îl puteți folosi pentru a curăța aproape orice suprafață. Este, de asemenea, ieftin: bicarbonatul de sodiu. Îl puteți găsi în orice supermarket, iar un pliculeț de 50 de grame nu costă mai mult 1 leu. Așa că nu mai aveți nicio scuză.

Produsul de 5 lei care îți face casa lună. Utilizărea bicarbonatului de sodiu în bucătărie

În mașina de spălat vase. Îl puteți folosi pentru a elimina mirosurile, presărând câteva linguri în interiorul mașinii de spălat vase și efectuând un ciclu de spălare obișnuit.

În mașina de spălat rufe. Un pahar mic de bicarbonat în sertarul cu detergent și un alt pahar mic de oțet. Închideți capacul și puneți un program scurt sau, dacă mașina dumneavoastră de spălat are propriul program de curățare, utilizați-l pe acela.

Pe plita vitroceramică. De asemenea, îl puteți folosi ca aliat al oțetului. Se pun 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu 100 ml de apă și se întinde pe plită. Se toarnă un strop de oțet peste ea și se lasă timp de 5 minute. Se îndepărtează cu o cârpă.

În cuptorul cu microunde. Puneți într-un bol două linguri de bicarbonat de sodiu și o jumătate de litru de apă. Se încălzește amestecul timp de 5 minute în cuptorul cu microunde la putere maximă. Acesta va genera un abur care vă va ajuta să îndepărtați murdăria.

Pentru tigăi arse. Amestecați din nou oțetul și bicarbonatul de sodiu până când creați o pastă. Se întinde pe tavă și se lasă 10-20 de minute. Frecați bine cu o lavetă de aluminiu și veți vedea rezultatul.

Pentru cuptor. Amestecul cu oțet poate fi folosit și în cuptor. Se amestecă aproximativ 10 linguri de bicarbonat, 4 linguri de apă și 3 linguri de oțet până se obține o masă uniformă. Se întinde în cuptor și se lasă să acționeze timp de câteva ore. Apoi clătiți-l cu apă sau cu un pulverizator cu apă și oțet. Murdăria se va îndepărta de la sine.

Produsul de 5 lei care îți face casa lună

Utilizărea bicarbonatului de sodiu în baie

Baia este un alt spațiu din casă care acumulează multă murdărie. Bacteriile sunt prezent în special în toaletă și chiuvetă. Bicarbonatul de sodiu poate fi util și aici.

Amestecați o jumătate de litru de apă, două linguri de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet alb. Fiți atenți la efervescența care se generează. După ce ați terminat, luați un burete și întindeți amestecul pe toaletă, chiuvetă și pe acele părți ale dușului sau ale căzii cu cea mai mare cantitate de murdărie. Clătiți bine cu apă și ștergeți cu o cârpă. Totul va fi strălucitor.

Alte utilizări pentru bicarbonatul de sodiu

Există o mulțime de alte utilizări pentru bicarbonatul de sodiu. De la curățarea saltelelor, la curățarea covoarelor, bijuteriilor, mobilierului, perii și piepteni, îndepărtarea ruginei, curățarea aparatelor dentare și a protezelor, îndepărtarea gândacilor sau eliminarea mirosurilor urâte din haine. Într-unul dintre articolele precendente v-am arătat cum să curățați argintul cu bicarbonat de sodiu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *