Produsul ieftin care te scapă de mucegaiul din dulapuri. Este util și pentru pereții și cabina de duș

Curăță rapid și eficient mucegaiul care s-a format în dulapuri
Produsul ieftin care te scapă de mucegaiul din dulapuri. Este util și pentru pereții și cabina de duș

Mucegaiul se extinde ușor, mai ales în mediile umede și calde. Această ciupercă apare în zonele unde este umezeală mult și locul este slab ventilat. Cum putem elimina mucegaiul? Există un produs ieftin care te scapă rapid de el din dulapuri.

În ce zone ale casei apare mucegaiul și cum poate fi eliminat

Această ciupercă, mucegai, apare în casă, în general, în baie, pe suprafețele aflate în permanență în contact cu apa: cabina de duș, rosturile dintre plăcile de gresie, pereții dar și pe geam. De asemenea, și în dulapuri poate apărea mucegaiul. Acesta poate deteriora inclusiv hainele și obiectele depozitate în dulapuri.

Pentru a scăpa rapid de acest mucegai care ne dă mari bătăi de cap și fără a deteriora spațiile unde el deja s-a instalat, mulți dintre oameni folosesc oțet și bicarbonat de sodiu. De asemenea, mai este folosit în înălbitorul. Aceste produse nu garantează însă eliminarea problemei.

Pentru a curăța mucegaiul din dulap e nevoie de o cârpă de bumbac și alcool. Diluați-l puțin cu apă și puneți într-o sticlă cu pulverizator. Alcoolul este o remediu foarte mult pentru mucegaiul din dulapuri, mai ales că nici nu se vor păta hainele, scrie dcnews.ro.

Cum să previi mucegaiul

Pentru a te asigura că nu se formează mucegai în spațiile din casa ta este bine să aerisești tot timpul, ori de câte ori ai ocazia. De asemenea, este indicat să lași din când în când sertarele și ușile dulapului deschise pentru ca aerul să circule permanent. Pe timpul anotimpului rece e bine ca hainele să se usuce la soare, pentru a elimina umezeala.

Sertarele dulapului pot fi șterse preventiv cu o soluție pe bază de oțet. Foarte important: așteaptă să se usuce, apoi așează hainele pe rafturi.

Ce să faci pentru ca părul să nu înfunde niciodată scurgerea dușului

Ai nevoie de:

  • 1/2 cană de oțet alb
  • 1/2 ceașcă bicarbonat de sodiu
  • Un litru de apă clocotită
  • Mănuși de cauciuc

Cum se face amestecul:

Folosește mănușile pentru a te proteja de murdărie. Scoate suportul de la scurgerea de duș cu ajutorul unei șurubelnițe, apoi îndepărtează tot ce înseamnă reziduuri de săpun și de păr. Apoi amestecă bicarbonatul cu oțetul alb și toarnă amestecul în scurgere. Lasă să acționeze timp de 40 de minute. După ce trece acest timp toarnă apa clocotită. Vei vedea cum imediat mirosul urât dispare

9 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.