Programul Metrorex de Paște 2023. Cum circulă metroul în noaptea de Înviere

Atât Metrorex, cât și STB vor avea program special
Programul Metrorex de Paște 2023. Cum circulă metroul în noaptea de Înviere

Pentru persoanele care vor să circule cu metroul în noaptea de Înviere Metrorex a anunțat programul de Paște 2023. Pentru noaptea de 14 spre 15 aprilie se anunță program special de circulație.

Care este programul Metrorex de Paște 2023. Cum se circulă în noaptea de Înviere

Metrorex a anunțat care va fi circulația trenurilor în zilele din weekendul în care este Paștele. Așadar, pe 14, 15, 16 și 17 aprilie trenurile vor circula pe toate magistralele conform graficelor pentru weekend sau sărbători legale.

„În zilele de 14, 15, 16 şi 17 aprilie 2023, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale”, a transmis Metrorex într-un comunicat de presă.

Accesul cu candele aprinse este strict interzis

În noaptea de Înviere, trenurile Metrorex vor circula pe tot parcursul nopții conform următorului program: între orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de circa 20 minute.

Foarte important: accesul în metrou cu foc deschis, lumânări aprinse, candele aprinse, este strict interzis.

Programul STB de Paște. În noaptea de Înviere va fi program special

Societatea de Transport București (STB) a anunțat care este programul de funcționare al mijloacelor de transport în comun din Capitală de Paște. Există un program de funcționare diferit de vineri și până luni, în cea de a doua zi de Paște.

Astfel, în noaptea de Înviere, linia de noapte 783 va funcționa după programul obișnuit. Totodată, STB precizează că va menţine în circulaţie până la ora 3.00 tramvaiele liniei 41. Vor circula la intervale de 20 de minute. Programul pentru fiecare linie de transport poate fi verificat pe site-ul oficial al celor de la STB.

„Având în vedere Sărbătorile Pascale, vineri, 14.04.2023

şi luni, 17.04.2023, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică.
Totodată, în noaptea de Înviere, 15 spre 16.04.2023, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 783, conform programului obișnuit.

Suplimentar, STB SA va menține în circulație până la ora 03:00 tramvaiele liniei 41, care vor circula la intervale de 20 de minute.

Programele de circulație pentru fiecare linie de transport vor putea fi accesate pe site-ul oficial al companiei de transport în comun”, a transmis STB într-un comunicat oficial.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în România în noapeta de sâmbătă spre duminică

Creștinii ortodocși vor lua Lumina Sfântă din toate bisericile ortodoxe din România, la miezul nopții, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Ulterior, centrele eparhiale vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii prin protopopiate. Delegații eparhiilor vor aștepta lumina sfântă pe aeroportul Internațional Otopeni.

„Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.”, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *