Psiholog Radu Leca, despre infidelitatea din căsnicii. Ce caută bărbații și femeile la un amant sau la o amantă, de fapt: „Nu există un profil al amantei, există un profil al dorințelor” EXCLUSIV

Radu Leca: ”Amantul sau amanta nu reprezintă un deziderat, ci o necesitate”
Psiholog Radu Leca, despre infidelitatea din căsnicii. Ce caută bărbații și femeile la un amant sau la o amantă, de fapt: „Nu există un profil al amantei, există un profil al dorințelor” EXCLUSIV

În zilele noastre, infidelitățile ne pot lua prin surprindere, chiar dacă ne aflăm într-un mariaj care pare fericit. Din cauza unei amante sau a unui amant, multe căsnicii ajung la final sau partenerii se găsesc într-un impas. Radu Leca, psiholog, a deslușit, în exclusivitate pentru Ego.ro, misterul care are legătură cu ceea ce caută oamenii într-o altă persoană, chiar dacă se află într-o căsnicie. El a explicat că nu există un profil al amantei, ci, mai degrabă, un profil al dorințelor.

Radu Leca, psiholog: „Nu există un profil al amantei, există un profil al dorințelor celui care își dorește să aibă acces la un anumit tip de amant sau de amantă”

Radu Leca, psiholog, a răspuns la două dintre cele mai importante întrebări care au legătură cu infidelitatea, explicând că este greșit faptul că se spune că oamenii aleg persoane care sunt inferioare celor de  acasă. Mai exact, cei care înșală în căsnicie merg spre un vis, pe care nu îl pot îndeplini cu partenerii oficiali.

Ego.ro: De ce înșală bărbații și care este, de fapt, profilul amantei?

Radu Leca, psiholog: Nu există un profil al amantei, există un profil al dorințelor celui care își dorește să aibă acces la un anumit tip de amant sau de amantă. Ceea ce noi căutăm în afara căsătoriei reprezintă încununarea celor mai interesante și excitante tipuri de calități la care visăm și la care ascedem, fiind permanent nemulțumiți dacă nu le găsim. Amantul sau amanta nu reprezintă un deziderat, ci o necesitate, datorită faptului că, prin împlinirea unei relații secundare sau, în cazul persoanelor cu patologii, prin împlinirea a 4, 6, 9 sau 12 relații în paralel, este satisfăcută imaginea de sine. Popular, se spune în felul următor: „Te încarci prin partenerul avut”.

Radu Leca, psiholog
Radu Leca, psiholog

Radu Leca, psiholog, despre ce caută bărbații și femeile la o altă persoană

Radu Leca, psiholog: Iar astăzi, în 2022, există un upgrade la această vorbă: „Te încarci prin partenerii avuți”. Adică mai mulți parteneri, simultan. Cu cât ai mai mulți parteneri, deodată, cu atât imaginea ta crește. Practic, ești validat patologic de mai multe persoane care investesc în tine emoții, evenimente, acțiuni, călătorii, cadouri, se manifestă sexual în raport cu tine, îți oferă bucuria împlinirii fanteziilor sexuale diferite, de la partener la partener. Ceea ce un bărbat caută la o amantă are legătură cu tot ce nu are acasă. Ceea ce caută o femeie la un amant are legătură cu o noțiune extrem de simplă, care se împarte în două, iubire și sex. Femeia, în primul rând, caută iubire, pe care nu o mai are acasă. Ulterior, sexualitatea o validează, din nou, în afara căsniciei.

De ce mulți dintre ei aleg o parteneră care poate nu se ridică la nivelul celei de acasă?

Radu Leca, psiholog: Alegem partenerul din oglindă, respectiv opus celui pe care îl avem acasă. Nu este opus doar fizic și emoțional, este opus și cognitiv. Se spune că alegem partenerii sau partenerele care sunt sub partenerul oficial. Greșit. Noi ne alegem un vis. Vis pe care nu îl putem îndeplini cu ceea ce avem deja acasă oficial. Atunci, căutăm o scăpare, o evadare. Mergem pe ideea noțiunii de relație tip enclavă.

8.1 19 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.