Psihologul Radu Leca, despre adevăratul motiv pentru care vedetele vânează show-urile tv de supraviețuire. Nu banii contează! Ce spune despre Anda Adam EXCLUSIV

La show-urile de supraviețuire, vedetele au onorarii cuprinse între 2.000 și 9.000 de euro
Psihologul Radu Leca, despre adevăratul motiv pentru care vedetele vânează show-urile tv de supraviețuire. Nu banii contează! Ce spune despre Anda Adam EXCLUSIV

”Exatlon”, ”Survivor”, ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” și ”Asia Express” sunt show-urile de supraviețuire în care vedetele au renunțat la confortul de acasă și, preț de câteva săptămâni, ba chiar luni, au acceptat doar un blid cu mâncare și să doarmă sub cerul liber. Iată însă că toate aceste sacrificii nu le-au făcut neapărat de dragul banilor, căci sumele primite le puteau scoate lejer și din câteva concerte:

”Vedetele au mereu nevoie de o imagine nouă, pozitivă, pentru a fi în amintirea colectivă”, ne-a declarat Radu Leca, psihologul care a analizat aceste emisiuni tv, care îți pot crește brusc popularitatea.

Psihologul Radu Leca: ”Vedetele vânează aceste forme de aducere aminte”

Show-urile tv de supraviețuire sunt vânate de vedetele mai curajoase. Surpriză, însă, motivul nu este neapărat de ordin financiar. Ce spune psihologul Radu Leca:

”Din punct de vedere psiho-emoțional vedetele au nevoie permanent de o imagine nouă, pozitivă, cu conținut ridicat din punct de vedere al impactului și al ideii de eveniment la care participă, ca să poată să fie în amintirea colectivă. Vedetele vânează aceste forme de aducere aminte, care le plasează în diverse acțiuni, filme, discuții, glume și tot ceea ce întreprind se înmulțește cu zece, cu o sută, în funcție de oamenii care se gândesc la ele. Vedetele nu merg doar din punct de vedere pecuniar, financiar, la aceste tipuri de evenimente media”, ne-a declarat el, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Psihologul Radu Leca
Psihologul Radu Leca

”Anda Adam a vrut să demonstreze că este o femeie puternică”

Celebrul psiholog a adus în discuție și participarea Andei Adam la ”Exatlon” (Kanal D), în urmă cu patru ani: ” Luăm exemplul Andei Adam, care a participat la un super reality-show media, în care a demonstrat nu doar că poate să cânte, ci și să se descurce în natură, că e extrem de puternică, din toate punctele de vedere. Imaginea ei a putut să evolueze în lunile următoare post transmitere a evenimentului, fără ca ea să mai facă absolut nimic, și sunt sute de astfel de exemple. Prin urmare, vedetele participă la asemenea emisiuni exclusiv pentru imagine”.

Din păcate, Anda Adam s-a accidentat grav în Dominicană: “A avut grijă Anca să mă accidenteze. Îi mulţumesc frumos… super fată! Da, eu sunt operată de menisc la piciorul stâng şi am o sensibilitate la genunchi, în mod special. Mi-a sărit rotula o dată acolo, am revenit aici lângă echipa mea şi am încercat să păşesc şi mi-a sărit din nou rotula. Sper să nu fie nimic foarte grav, o să merg la spital să văd, dar sper să nu fie nimic foarte grav şi să pot să reintru în competiţie”, spunea Anda Adam, despre problemele ei de sănătate, înainte de a afla că va suferi o operație la piciorul accidentat.

Anda Adam s-a accidentat grav în Dominicană
Anda Adam s-a accidentat grav în Dominicană

Ce tarife sunt la concursurile de supraviețuire, numite adesea și ”show-uri de umilință”

Despre aceste show-uri tv cu audiențe record ne-a făcut dezvăluiri de culise un fost prezentator tv: ”Se câștigă pe săptămână. În funcție de cât stau îi plătesc săptămânal pe concurenți, ca să-i ambiționeze să stea mult, ca să câștige mult. Sunt numite adesea showuri de „umilință”. Așa sunt prezentate și în pliantul de producție. Cu cât stai mai mult și nu ești eliminat, cu atât câștigi mai mult”.

La ediția de acum 7 ani a concursului ”Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV), onorariile vedetelor au fost, în ordine descrescătoare: Mihai Trăistariu- 9.000 de euro, Dorian Popa, Ruby și Cătălin Moroșanu, câte 5.000 de euro, iar mulți dintre participanți au acceptat și doar 2-3.000 de euro, pentru minimum de 10 zile de chin în jungla africană.

9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.