Pune acest ingredient din bucătărie la ferestre. Nu vei mai avea probleme cu țânțarii

Există mai multe soluții naturale
Pune acest ingredient din bucătărie la ferestre. Nu vei mai avea probleme cu țânțarii

Țânțarii dau bătăi de cap multor oameni. Chiar dacă folosești plase pentru geamuri, aceștia reușesc totuși să se strecoare în casă, iar noaptea te ciupesc și nu te lasă să dormi din cauza bâzâitului. Ce e de făcut? Există mai multe soluții foarte simple pe care le poți folosi.

Cum să alungi țânțarii cu soluții naturale. Ce poți să folosești în casă

Există mai multe metode naturale prin care poți ține țânțarii la distanță de casa ta. Unele dintre ingredientele necesare le ai deja în casă, însă nu știai că pot fi de ajutor în astfel de situații. iată câteva dintre ele:

Cafeaua – țânțarilor nu le place deloc aroma de cafea deoarece interferează cu sistemul lor nervos, prin urmare cafeaua are un efect de respingere. Pentru a te asigura că-i ții la distanță arde puțină cafea măcinată. În grădină poți pune zaț de cafea în borcane, iar acestea plasează-le printre plante.

Lămâie și oțet – aroma lor intensă îi va face pe țânțari să nu se apropie. Taie câteva felii de lămâie și stropește-le cu oțet. Așează-le pe pervazuri și în zona ușilor.

Uleiul esențiale – cel de lavandă, lămâie și ulei de arbore de ceai nu sunt deloc pe placul țânțarilor. Adaugă câteva picături de ulei esențial într-un difuzor sau întinde-le pe piele ca pe o cremă și vei fi ferit de țânțari.

Vezi și – Amestecul extraordinar care ține țânțarii și căpușele la distanță. Aceste ingrediente banale te scapă de o mare problemă

Menta, busuioc sau levănțică – și aceste plante țin țânțarii la distanță datorită mirosului lor puternic.

Lumânări aromate – poți folosi chiar și lumânări parfumate pentru a-i ține pe țânțari la distanță. Alege-le pe cele cu aromă de lemongrass sau lavandă. Pe lângă crearea unei atmosfere romantice și liniștite, vei scăpa cu siguranță și de aceste insecte enervante.

Mai poți încerca și această variantă: fierbe mentă și busuioc timp de 20 de minute într-o oală cu apă. După ce se răcește pune lichidul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe mâini și pe picioare. Astfel vei fi protejat de țânțari.

Vezi și – Cele 3 uleiuri esențiale care țin țânțarii la distanță. Nu trebuie să-ți lipsească din casă, sunt de mare ajutor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *