Pune asta în mămăligă când o fierbi și nu va mai face niciodată cocoloașe. Va fi ieși super cremoasă și gustoasă - Ego.ro

Pune asta în mămăligă când o fierbi și nu va mai face niciodată cocoloașe. Va fi ieși super cremoasă și gustoasă

Rețeta, pas cu pas
Pune asta în mămăligă când o fierbi și nu va mai face niciodată cocoloașe. Va fi ieși super cremoasă și gustoasă

Vrei să te bucuri de un fel de mâncare delicios și foarte sățios? Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor, însă multe persoane se confruntă cu problema cocoloașelor. Nu e deloc gustos atunci când găsești un cocoloș cu mălai nefiert. Ce să pui în mămăligă pentru a nu mai face cocoloașe? Îți spunem mai jos o rețetă de mămăligă fără cocoloașe numai bună de încercat.

Mămăligă fără cocoloașe. Ce să faci în timp ce fierbe

Dacă vrei să te bucuri de o mămăligă fără cocoloașe îți spunem mai jos care este secretul. Nu este nimic complicat, doar trebuie să urmezi pașii.

Deși acum există pe piață numeroase sortimente de mălai, care mai de care mai fin, acestea nu îți garantează neapărat că vei face o mămăligă gustoasă și fără cocoloașe. Gospodinele pricepute spun că secretul constă în felul în care pregătești mămăliga. Dacă ai răbdare și ții cont de proporții și timp, nu are cum să nu îți iasă.

Ai nevoie de: un litru de apă, 300-400 de grame de mălai, o linguriță de sare și puțin unt sau ulei.

Cum se prepară: Pune vasul cu apă pe foc. Înainte să înceapă să se încălzească apa se presară în ea mai bine de jumătate din cantitatea de mălai care trebuie pusă. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească. Când terciul începe să se îngroașe și clocotește se toarnă pe toată suprafața lui, în mod uniform, restul de mălai. Nu se mai amestecă deloc deoarece așa se formează cocoloașele. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă până când este gata. Pentru această cantitate este necesar să stea pe foc aproximativ 20 de minute. Dacă este vorba de o cantitate mai mare, trebuie să stea la fiert mai mult timp.

După ce mămăliga este fiartă, se amestecă foarte, foarte bine și îndelung în ea. Această parte este cea mai importantă. Când mămăliga s-a întărit considerabil și deja este greu să amesteci în ea, se adaugă puțin unt sau ulei. În unele zone din țară se pune și puțin brânză de burduf. Se mai lasă aproximativ 2-3 minute, se nivelează pe fundul ceaunului și se mai lasă pe foc mare foarte puțin până când încep să iasă aburi din ea și se desprinde de vas. Se răstoarnă pe un fund de lemn și se servește.

Există o sumedenie de feluri de mâncare care pot fi servite cu mămăligă, în funcție de preferințele fiecăruia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
9.2 181 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *