Pune cojile de portocală pe mânerul ușii de la intrare. Trucul e absolut formidabil, ce problemă neplăcută rezolvă în casă

Cojile de protocală ascund un secret interesant
Pune cojile de portocală pe mânerul ușii de la intrare. Trucul e absolut formidabil, ce problemă neplăcută rezolvă în casă

Cojile de portocală pot fi folosite în mai multe feluri decât am crede. Dacă pentru unii sunt doar deșeuri, iar pentru alții sunt bune de folosit la aromatizarea prăjiturilor, aflați că ele mai sunt benefice și în combaterea mirosurilor urâte din casă.

Cojile de portocală absorb orice miros neplăcut

Un fumător știe ce înseamnă viața în miros de tutun. Acesta persistă, intră în țesături, îngreunează aerul și murdărește pereții. Este jenant, mai ales dacă îți vin musafiri neașteptați. Află că poți rezolva problema foarte ușor, asta dacă ai la îndemână o coajă de protocală. Nu ai nimic altceva de făcut decât să o pui pe clanța ușii de la intrare și să te bucuri de schimbare. Nu este doar cazul tutunului. Coaja de protocală poate absorbi tot felul de mirosuri neplăcute, ba chiar va conferi încăperii un parfum delicat, exotic, de citrice. Poți chiar să umpli un borcan cu astfel de coji și să le lași să își facă efectul.

Dacă vrei să îi conferi întregii case un miros inconfundabil, poți fierbe cojile de portocală. Taie cojile în bucăți, scoate-le pulpa albă și adaugă peste ele apă cât să le acopere. Dacă vrei un miros mai interesant, poți să adaugi cuișoare, scorțișoară sau chiar cojile de la alte citrice. Infuzia acestora nu ar trebui să depășească 15 minute.

Poți pune cojile de portocală direct pe calorifer, iar în timp ce se vor usca vor difuza un miros plăcut în toată casa. Poți face ca mirosul să ajungă și în dulapuri. Pune cojile într-o pungă din material textil și agaț-o undeva în dulap. Puterea de captare a mirosurilor urâte este incredibilă, astfel că indiferent despre ce mireasmă neplăcută vorbim, nimic nu este prea puternic pentru o coajă de protocală.

Nu de puține ori miroase chiar și frigiderul. Și aici poți folosi coji de portocală tăiate în bucăți mai mici, puse în forme pentru cuburi de gheață și adăugat oțet peste ele. După ce se îngheață, pune un cub în frigider și fii uimit de cât de bine miroase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *