Pune orez în sticlele murdare şi lasă-l să acţioneze câteva minute. Trucul este genial

Iată un truc genial de curățare cu orez. Trebuie să-l aplici pentru a-ți ușura treaba în bucătărie.
Pune orez în sticlele murdare şi lasă-l să acţioneze câteva minute. Trucul este genial

Pune orez în sticlele murdare şi lasă-l să acţioneze câteva minute. Iată un truc genial pentru a-ți ușura munca în gospodărie.

Reutilizarea sticlelor de apă în treburile casnice este un obicei deosebit de popular. Aceste sticle de plastic nu se descompun niciodată complet. De aceea, cea mai ecologică alternativă este o sticlă de apă reutilizabilă, o parte cheie a luptei mondiale împotriva plasticului. Conform Water UK, aproximativ 7,7 miliarde de sticle de plastic de unică folosință sunt produse în întreaga lume în fiecare secundă.

În Marea Britanie, 38,5 milioane de sticle de plastic sunt folosite zilnic, cu peste 15 milioane nereciclate. Britanicii sunt sfătuiți să bea între șase și opt pahare de apă în fiecare zi. Acest lucru înseamnă că păstrarea unei sticle de apă reutilizabilă în apropiere ar trebui să încurajeze oamenii să bea suficientă apă. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie totuși să te asiguri că sticla este bine curățată, fără bacterii. De cele mai multe ori, forma sticlelor face dificil procesul de curățare.

Pune orez în sticlele murdare şi lasă-l să acţioneze câteva minute – un truc genual de curățare

Pune orez în sticlele murdare şi lasă-l să acţioneze

Experții în curățare de la Bob Vila au împărtășit ingredientul secret al curățării sticlelor „cu formă neregulată”, informează express.co.uk. Aceștia au transmis că ingredientul de mare ajutor este orezul. Aceștia au declarat că „sticlăria cu formă neregulată poate pune un blocaj în sarcinile de spălat vase. Data viitoare, simplificați procesul cu acest ingredient de curățare. Puteți îndepărta nisipul din sticle folosind orez.”

Aceștia au explicat cum poate fi efectuat acest procedeu de curățare în doar doi pași simpli. „Umpleți fiecare sticlă cu o cantitate mică de apă, orez și puțin lichid de spălat sau detergent de rufe.” Orezul va ajuta la curățarea interiorului sticlei și o va lăsa perfect curată, iar lichidul de vase va elimina bacteriile și mirosurile.

Specialiștii în curățare recomandă și folosirea unui capac pentru a acoperi sticla. „Fixați capacul peste deschidere, în caz contrar, folosiți mâna pentru a acoperi sticla. Geniul din această sticlă este orezul, care este transformat într-o perie puternică, cu peri duri. Aceasta traversează părțile înalte ale sticlelor sau ale vaselor de flori pentru a elibera cu ușurință petele și reziduurile.” Pentru cei care nu au orez în cămară, pur și simplu înlocuiți-l cu câteva bile metalice dintr-un breloc obișnuit pentru a obține aceeași acțiune puternică de curățare, potrivit experților.

Cu toate acestea, atunci când sticlele încep să miros extrem de urat, poate fi necesară o metodă de curățare mai intensă pentru a schimba murdăria și mucegaiul. Umpleți restul cu apă și aplicați amestecul de bicarbonat de sodiu și înălbitor și pe capacul sticlei. Lăsați sticla de apă să stea cu amestecul peste noapte și clătiți-o bine dimineața. Pentru sticlele care se pot spăla în mașina de spălat vase, cel mai bine este să rulați sticla printr-un ciclu de clătire înainte de a o folosi și să lăsați sticla să se usuce complet.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *