Pune sare în oțet alb și scapi de o mare problemă în casă. Dacă știai trucul mai din timp, tare bine era

Pune sare în oțet alb și scapi de o mare problemă în casă. Dacă știai trucul mai din timp, tare bine era

Gospodinele sunt mereu în căutare de trucuri eficiente care să le ajute să facă curățenia generală o sarcină mult mai ușoară. Dacă dorești ca curățarea geamurilor să nu mai fie o provocare și vrei să spui stop petelor și urmelor persistente, avem pregătite pentru tine cele mai bune sfaturi.

Cum scapi de petele după fereastră

Curățarea geamurilor nu este mereu sarcina preferată în gospodărie. Dacă nu este efectuată corect, geamurile pot rămâne cu pete și urme neplăcute.

Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci griji, avem soluții inedite și eficiente pentru a-ți face geamurile să strălucească după curățare. Aplică aceste sfaturi și bucură-te de geamuri impecabile!

Citește și: Soluția ieftină care îți lasă geamurile curate lună. Vor arăta impecabil, fără pete și urme. De ce ingrediente banale ai nevoie

Scapă de urmele de degete după geam

Pe lângă faptul că urmele de amprente pe geamuri sunt inestetice, fac ca fereastra să pară mereu murdară. Un truc extrem de simplu pentru a rezolva această problemă este să folosești un cartof.

Astfel, trebuie să freci cu grijă zonele cu amprente, iar apoi poți aplica un detergent delicat, urmat de ștergerea geamurilor cu alcool sanitar, deoarece atât cartoful cât și alcoolul sanitar contribuie la eliminarea eficientă a petelor de pe geamuri.

Cum se spală geamurile casei fără să rămână pete
 

„Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este șters cu alcool medicinal. Se diluează alcoolul sanitar în apă și se adaugă apoi câteva picături de uleiuri esențiale pentru a lăsă în urmă un parfum agreabil. După ce s-a șters geamul, nu mai este nevoie să fie clătit”, a declarat Ileana Costa, pentru adevărul.ro, în urmă cu ceva timp.

Vezi și: Ingredientul magic pe care să îl pui în apa cu care speli geamurile. Vor rămâne curate aproape tot anul

Sfaturi utile și eficiente pentru ferestre curate

Deși curățarea geamurilor pare o sarcină extrem de simplă, vă informăm că nu este așa. Atenția la detalii este necesară pentru a obține rezultatele impecabile pe care cu siguranță ni le dorim.

Primul pas esențial în procesul de curățare este igienizarea. Ei bine, este crucial să începi prin a spala textilele care acoperă geamul, deoarece este inutil să te ocupi de curățarea ferestrei în sine dacă praful și murdăria persistă în aceste materiale.

Gospodinele sunt sătule de reclamele la produse de curățenie care promit rezultate incredibile, deseori fiind dezamăgite când achiziționează o astfel de soluție, iar ea nu se ridică la nivelul așteptărilor lor.

Te poate interesa și: Nu folosi oțet pentru curățenia în casă fără să cunoști aceste 3 secrete. O să-ţi pară rău că nu ai ştiut până acum

Astfel, avem pregătită pentru tine o soluție pe care o poți prepara acasă, chiar cu ajutorul unor ingrediente care se află deja în sertarele din bucătărie.

Sarea reprezintă ingredientul vedetă al soluției noastre, deoarece ea joacă un rol important în curățarea și igienizarea geamurilor. Specialiștii recomandă să așezăm apă călduță într-un bol, 3-4 linguri de oțet alb și 2-3 linguri de sare grunjoasă.

Apoi, omogenizăm bine amestecul, după care, cu ajutorul unei lavete, îl aplicăm pe geamuri, atât pe suprafață de sticlă, cât și pe tocul ferestrei. Astfel, amestecul format din apă caldă, sare și oțet te ajută să îndepărtezi praful după geamuri și aspectul mat al acestora.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
8.4 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *