Radu Vâlcan revine pe marile ecrane după o absență de 7 ani: ”Adela este o forță. M-a ajutat foarte mult faptul că am filmat împreună” VIDEO EXCLUSIV

Anunț surpriză de la vedeta TV

Radu Vâlcan a devenit cunoscut grație serialelor de televiziune în care a jucat, însă în ultimii ani a preferat ca singurul proiect constant să fie reality show-ul ”Insula Iubirii”. De-a lungul timpului, a mai avut spectacole de teatru și a filmat pentru lungmetraje, însă de 7 ani, publicul nu l-a mai văzut în nicio distribuție. Radu Vâlcan a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a ajuns într-un moment al vieții sale când un proiect ar trebui să justifice timpul petrecut la filmări și lipsa lui de acasă.

În ce film joacă Radu Vâlcan

Dat fiind faptul că actoria rămâne una dintre marile lui pasiuni, Radu Vâlcan a decis ca anul acesta, după mai bine de 7 ani de la ultimul lui lungmetraj, să revină pe platourile de filmare. S-a întâmplat pentru filmul ”Retreat Vama Veche”, care va debuta pe marile ecrane abia la începutul anului viitor.

”E bronz din mai. Atunci am filmat în Vama Veche, dar de atunci am mai fost plecați în vacanță, deci am întreținut bronzul. La filmările pentru ”Retreat Vama Veche”, fetele s-au distrat cel mai bine pentru că și acțiunea filmului le cuprinde pe toate, sunt trei personaje prietene. Bine, ele sunt prietene și în viața reală. Ele au petrecut foarte mult timp împreună”, ne-a declarat Radu Vâlcan despre experiența din vară, completând că, pe lângă distribuție, l-a atras foarte tare scenariul:

”Am fost solicitați pentru acest proiect. Am discutat cu regizorul, cu Petre Năstase, am citit scenariul, mi s-a părut foarte funny, scenariul este foarte mișto. Cred că este prima producție din ultimii ani, românească, în care nu se înjură. Sper să se râdă mult. Nouă ne-a plăcut foarte mult, scenariul este foarte mișto și este o comedie fină, o comedie frumoasă, o comedie romantică. Sper ca oamenii care vor veni la cinema, pentru că se lansează abia la începutul anului viitor, să se bucure foarte tare. Este o poveste foarte frumoasă”.

”A fost extrem de frig”

Radu Vâlcan și Adela Popescu, dar și ceilalți colegi și prieteni au petrecut o lună în Vama Veche, stârnind invidie printre cei care le vedeau postările de pe platourile de filmare. Radu ne-a mărturisit că nu a fost însă o vacanță prelungită și că, deși au filmat la final de mai, nu s-au bucurat de vreme prea călduroasă sau de plajă.

”S-a muncit foarte mult, în special noaptea. La început de mai, când am filmat noi, a fost extrem de frig. Chiar vorbeam cu localnicii, cu cei care erau acolo, și spuneau toți că este pentru prima dată în ultimii 15-20 de ani când este atât de frig. Eu îmi aduc aminte că mai mergeam și noi de 1 mai la mare și era foarte ok, dar acum eram spre jumătatea lui mai și era extraodinar de frig”, ne-a mărturisit actorul, care mărturisește că a reușit să facă față cu brio din toate punctele de vedere și datorită faptului că a avut-o alături de el pe mama băieților săi, dar și gașca lui de prieteni:

”A contat foarte mult prietenia dintre noi, dar vorbesc despre mine, sunt recunoscător oamenilor cu care am lucrat. Bine, pe Adela o știu, este extrem de talentată, este o forță efectiv. Oricum, dacă vorbim despre ea în general, este o forță, este mamă eroină și așa mai departe, dar ca actriță este într-adevăr o prezență extraordinară. M-a ajutat foarte mult faptul că am filmat împreună și faptul că am fost acolo la filmare în acest proiect. Îmi pare rău că nu am filmat cu Fodor, el a filmat în București, a avut foarte multe secvențe în București. Ne-am fi dorit să filmăm împreună în Vama Veche, dar nu s-a nimerit. Sincer îți zic că nu am fi avut timp de șprițuri pentru că se filma foarte mult și nu era timp de așa. Toată distribuția este mișto, este foarte bine aleasă și toată echipa”.

”Am mai fost de-a lungul timpului la castinguri”

Chiar dacă în ultimii ani a avut un program destul de încărcat, pe lângă filmările pentru ”Insula Iubirii”, care au loc în Thailanda, creșterea și
educația copiilor săi, lui Radu i-a fost oarecum dor să se reîntoarcă în lumea filmului.

”Ultimul lungmetraj pe care l-am făcut a fost ”Dincolo de calea ferată”, tot cu Ada Condeescu. Ea era în rol de protagonistă și eu eram fratele ei”, a mai povestit Radu Vâlcan pentru EGO.ro, completând că, de-a lungul timpului, a mai fost chemat la castinguri, pe unele le-a refuzat, dar s-a întâmplat să fie și el refuzat la rândul lui.

Mai revine în seriale TV?

Cât despre revenirea într-un serial de televiziune, el este de părere că nici dacă ar lua casting-ul nu crede că fizic ar putea face față situației: ”M-au mai sunat, am mai fost de-a lungul timpului la castinguri. Am picat niște castinguri. Îți vine să crezi? Doamne (nr. râde). Chiar am picat niște castinguri, asta este. Nu întotdeauna ești potrivit pentru rolul respectiv. Consider că am ajuns într-un moment în care pot să aleg cumva proiectele pentru care sunt solicitat. Ar fi foarte greu să filmez într-un serial în momentul ăsta. Eu am mai spus-o: nu mai cred foarte mult în scenarii. Cumva este o criză de scenariști, sunt foarte puțini. Este foarte mișto ce face doamna Ruxandra Ion, foarte mișto ce face Petre Năstase, dacă vorbim de lungmetraj, dar sunt cumva puțini. Sunt selectiv, dar asta și pentru că timpul nu îmi permite foarte mult”.

Asta nu înseamnă însă că nu este dispus să revină pe micile ecran într-un serial de televiziune, ci înseamnă că ar accepta doar acel gen de proiect care să justifice cumva toată dedicarea lui.

”Atunci dacă mă implic într-un anumit proiect, cumva trebuie să se justifice timpul petrecut acolo și lipsa de acasă. Dar nu îți imagina că nu sunt solicitat atât de mult”, a mai completat Radu Vâlcan pentru EGO.ro.

 

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *