Raluca Angel, solista cu cinci copii, este Mamă-Eroină. Câți bani dă pe mâncare, după valul de scumpiri și ce sfat prețios le oferă tuturor mamelor EXCLUSIV

Și sora ei are tot cinci copii. Când se vizitează, se zguduie tavanul casei

Vă mai amintiți de Raluca Ciocârlan, vocea de aur din Trupa Angels, aflată în topurile muzicale, la începutul anilor 2000? Raluca Angel, pe noul ei nume de scenă, împlinește 36 de ani, pe 27 august. În prag de ceas aniversar, artista ne-a povestit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre viața cu cinci copii. Am aflat de ce nu apelează la bone, dar și de ce preferă traiul liniștit din Tulcea, deși în București i-ar fi cu mult mai ușor, ca artistă.

Bună, Raluca! În curând va suna din nou clopoțelul. Câți dintre cei cinci copii ai tăi sunt școlari? Ai cumpărat deja rechizitele sau ei mai preiau unul de la altul hainele și ghiozdanele?

Raluca: Am patru copii la școală. Emilian trece în primul an, Maria e în clasa a treia, Cassian, în clasa a șasea, iar Serafim, în a șaptea. Cea mică, Anastasia, e la grădiniță, în grupa mijlocie. Iar asta cu preluatul lucrurilor, de la un frate la altul, cum era pe vremea noastră, nu prea mai funcționează. Din păcate, nu prea mai vor ei. Am păstrat hăinuțele până la doi ani, care erau de calitate mai bună, acelea le-am tot folosit, când erau mici. Însă, din momentul în care cresc, vor haine noi, pe gustul lor. Zilnic, altele și altele.

La școală merg îmbrăcați în uniforme?

Nu, din păcate. În ședințe s-a tot discutat despre acest aspect, dar după ceva timp unii începeau să vină tot în haine de stradă, așa că, treptat, au renunțat cam toți copiii. Eu am prins uniformele școlare, erau de bună calitate, te țineau, erau frumoase și apretate. Acum, dacă le speli foarte des se rup. Fiecare copil vrea să fie asortat la școală. Uneori le cășună pe câte o singură haină, pe care o tot spăl, iar și iar.

Raluca Ciocârlan și copiii
Raluca Ciocârlan și copiii

”Le sfătuiesc pe mămicile cu mulți copii să cumpere gradat tot ce trebuie pentru școală”

S-au scumpit toate, inclusiv rechizitele și hainele. Cum te descurci cu banii pentru o familie de șase persoane? Cam cât cheltuiești pe mâncare, de exemplu?

Eu le sfătuiesc pe mămicile cu mulți copii să cumpere gradat tot ce trebuie pentru școală, azi, un caiet, mâine, culori sau ceva haine, căci dacă iei totul deodată este împovărător. Cu 5 copii sunt cheltuieli foarte mari zilnice, banii se duc. Nu suntem superbogati, dar ne descurcăm. De pildă, cam la 2-3 zile cheltuiesc cam 400 de lei, pe mâncare, la supermarket. Asta când nu luăm și detergenți și haine.

Și sora ei are tot cinci copii. Când se vizitează cele două familii se zguduie tavanul

Locuiești în Tulcea. De ce nu te muți în București? Aici sunt televiziunile, aici ai putea să-ți desfășori mai ușor activitatea artistică.

Nu vreau să mă mut în București, eu stau în Tulcea, e mai liniște, iar cheltuielile sunt mai mici. Aici am parte de profesori buni pe care în București poate i-aș găsi doar la școlile private, mă refer ca educație. Copiii sunt mai liniștiți, mai cu bun-simț. În plus, mi-e și cam teamă să mă mut în București, sunt tot felul de tentații. Dar și sora mea are cinci copilași. Am trecut pe la ea, recent, locuiește la casă. Vă dați seama ce a fost acolo, toți cei zece copii urcau și coborau scările, se zguduia tavanul.

Raluca Ciocârlan și copiii
Raluca Ciocârlan și copiii

”Mamă ești și cu un copil și cu cinci. Important este să fii o mamă dedicată”

Unele mămici au o bonă pentru doi copii și tot greu este. Pe tine cine te ajută cu cei cinci, cum e să ai casa plină?

Când ai 5 copii, totul vine treptat, nu deodată. Te înveți să nu dormi atât de mult, să stai în picioare. E o bucurie foarte mare să fie casa plină. Important este ca ei să fie uniți. Eu cu soțul facem totul împreună. Nu am bonă, la al cincilea copil am avut până la un an, venea cineva și gătea. Nu m-aș simți eu bine să am mereu bonă. Îmi place să gătesc, e mai greu, da, ca mamă, în primul an, când stai în brațe cu bebelușul. Atunci simți nevoia de cineva, dar, după ce îți eliberezi mâinile, dacă ești muncitoare, te poți descurca și doar cu soțul. De pildă, astăzi fac curățenie și mâncare, iar soțul meu este acum cu copiii în parc. Mamă ești și cu un copil și cu cinci. Important este să fii o mamă dedicată.

”N-am cerut nimic de la Primărie și nici nu mi-a bătut cineva la ușă să se ofere să ne ajute”

 Ești Mamă-Eroină. Te ajută și Primăria cu haine sau cu bani, așa acum se procedează adesea în cazul familiilor cu mulți copii?

Nici n-am știut că primăriile te pot ajuta. N-am cerut nimic de la Primărie și nici nu mi-a bătut cineva la ușă să se ofere să ne ajute. Eu și soțul meu ne descurcăm din punct de vedere financiar. S-a mai tot vorbit despre niște legi pentru mămicile cu mulți copii, dar nu a intrat nimic în vigoare.

Ai revenit pe scenă, ai și câteva videoclipuri noi. Cum e reîntâlnirea cu publicul? Și cât de greu e să fii departe de casă, când ai concerte în țară?

De ziua mea, pe 27 august, voi cânta la Vaslui, în Parcul Copou, voi susține un mare concert, dar am avut spectacole cam peste tot în țară. Fanii mă pot găsi pe Instagram și pe Youtube, pe contul meu, Raluca Angel. Acesta este acum numele meu de scenă, este ușor de reținut. Am spectacole, mă bucur, am și câteva înregistrări la București. Dar, să știți că de la concerte mă grăbesc spre casă, nu pot sta mult timp fără micuții mei.

Raluca Ciocârlan
Raluca Ciocârlan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9.2 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *