Reacția unui cunoscut preot în cazul părintelui Visarion Alexa, acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală: ”Cum să pierzi, pentru o pipăire sau pentru 2 minute de plăcere, preoția?” EXCLUSIV

O enoriașă în vârstă de 38 de ani a depus plângere la Poliție la adresa lui Visarion Alexa
Reacția unui cunoscut preot în cazul părintelui Visarion Alexa, acuzat de o enoriașă de agresiune sexuală: ”Cum să pierzi, pentru o pipăire sau pentru 2 minute de plăcere, preoția?” EXCLUSIV

Scandalul în care se află implicat Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, din Capitală, a împărțit țara în două tabere. În timp ce mulți îl blamează, preotul Mirea Vârtejanu, care e și jurist, consideră că nu este corect să aruncăm cu pietre în Visarion Alexa, până când nu i se dovedește vinovăția, din punct de vedere legal. Și nu exclude varianta de a fi vorba, cum se spune în lumea monahală, despre ”Lucrarea diavolului”: ” Un duhovnic trebuie să râdă cu cel care râde și să plângă cu cel care plânge”, ne-a declarat Mirea Vârtejanu, în exclusivitate pentru Ego.ro

”Preotul face foarte multe fapte bune, ceea ce diavolului nu-i place”

Contactat de reporterii Ego.ro, preotul Mirea Vârtejanu, de la Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului”, din Rahova, ne-a spus punctul lui de vedere: ”Da, am auzit de acest caz. Eu unul nu cred așa ceva, părintele este foarte cunoscut, cu har de a-i întoarce pe enoriași de la calea rătăcirilor. Este un preot vrednic de preoție, diavolul cui să-i dea luptă, celui care stă și doarme sau celui care muncește? Face foarte multe fapte bune, ceea ce diavolului nu-i place, așa că născocește ceva ca să-l prindă în ghearele lui”.

Preotul Mirea Vârtejanu este și jurist: ”Oricui i se acordă prezumția de nevinovăție”

Preotul Mirea Vârtejanu a analizat acest proces, care a făcut vâlvă în toată țara, și din punct de vedere juridic:

”Ca jurist, prima mea facultate e cea de Drept, mă mir să ia cineva documente, să le sustragă din dosar. Nu are nimeni voie să dea așa ceva public. Pare o făcătură a unor ”oameni de bine”, care vor să împroaște biserica cu noroi. Se mai întâmplă, au mai fost cazuri. Cu pipăitul nu mi se pare elocvent. Era vorba de sms-uri. Sunt foarte multe persoane care au nevoie de consolare, te sună ca să-i îmbărbătezi, să-i distragi de la gândurile negre care vin asupra lor, te sună sau îți dau mesaje.

El nu avea cum să dea mesaje compromițătoare, doar știe, e conștient că dacă ai scris două litere, normal că apar pe undeva. Știa acest lucru, cade această minciună. Îi pătează imaginea, vrăjmașii nu vor decât să împroaște cu noroi.

Un duhovnic trebuie să râdă cu cel care râde și să plângă cu cel care plânge. Acel om are încredere în Dumnezeu și atunci tu, ca enoriaș, adesea te duci la preot, îl cauți și la telefon. Nu îi poți spune: ”Ia, măi, nu mă mai suna!”. Visarion Alexa este nevinovat până se încheie procesul, oricui i se acordă prezumția de nevinovăție, dar, în cazul lui, nici nu s-au adunat bine dovezile la dosar, că l-au și blamat”, ne-a mai declarat preotul Mirea Vârtejanu.

Preotul Mirea Vârtejanu
Preotul Mirea Vârtejanu

”Noi, ca preoți, nu avem voie să le fim infideli soțiilor noastre”

Dar, cum orice este posibil, Mirea Vârtejanu nu exclude varianta ca Visarion Alexa să aibă și el cumva partea lui de vină:

”Repet, însă, dacă e să fie adevărat, ce se spune, mă dezic de el, ca preot. Noi, ca preoți, nu avem voie să le fim infideli soțiilor noastre. Dacă săvârșește cineva acest păcat, să calce pe de-alături, acela nu mai poate săvârși Sfânta Liturghie.

Cum să pierzi, pentru o pipăire sau pentru 2 minute de plăcere, preoția? El este un familist convins, un preot foarte bun. Părintele nu avea cum să se compromită singur cu sms-uri, căci se pot arăta public. Este făcătură din partea vrăjmașilor. Până acum nu putea să facă astfel de lucruri?

O să apară la adresa noastră, a preoților, fel și fel de lucruri. Dacă face așa ceva nu vreau să aud. Dacă face astfel de lucruri acela nu e preot, nu are ce mai căuta să slujească lui Hristos”, ne-a mai declarat Mirea Vârtejanu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Părintele Visarion Alexa
Părintele Visarion Alexa

Ce interdicții are Visarion Alexa, timp de 60 de zile

În urma deciziei luate de Judecătoria Sectorului 6, Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. În tot acest timp, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, el trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  1.  Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
  2. Să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
  3. Să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
  4. Să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
  5. Să nu se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să nu comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată;
  6. Să nu exercite profesia de preot.

Ce spune avocata preotului acuzat: „A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani”

Mariana Mihai, avocata preotului Visarion Alexa, a declarat, zilele trecute, despre acest caz controversat:

„A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie.

Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape nonstop, noaptea, ziua, cu părintele. Și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident, din aprilie 2022.

Aceste aspecte vor fi analizate de procurori și de organele de anchetă. Haideți să lăsăm totuși judecătorul să decidă ce este și cum este. Tocmai în acest moment este analizată propunerea de luare a măsurii arestului preventiv. Cred că nu sunt eu în măsură să spun dacă sunt probe sau nu, dacă este vinovat sau nu”, le-a declarat ea jurnaliștilor.

 

7.1 271 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.