Regina Elisabeta s-a mutat în Castelul Windsor. Cum arată interiorul noii reşedinţe, estimată la 236 de milioane de dolari

Regina Elisabeta s-a mutat în castelul Windsor, unde va rămâne definitiv. Iată cum arată interiorul castelului estimat la peste 230 de milioane de dolari.

Castelul Windsor, cel mai mare castel locuit din lume și reședință regală timp de aproape 1.000 de ani, a devenit acum noua reședință permanentă pentru Regina Elisabeta. Monarhul britanic s-a mutat la Castelul Windsor la izbucnirea epidemiei de coronavirus. Se pare că acum este reședința ei permanentă după ce Palatul Buckingham a fost „acasă” pentru ea, timp de 68 de ani.

Multă lume s-a întrebat, probabil, de ce a ales această schimbare. Se crede că unul dintre motivele principale ale mutării sale este acela că Palatul Buckingham este, în prezent, în curs de renovare extinsă. Lucrările se preconizează că se vor încheia abia în 2027. Dar există și alte motive, mult mai personale pentru care Regina Elisabeta s-a mutat.

Windsor, locul pe care Regina Elisabeta îl iubește

Biograful regal Hugo Vickers a declarat pentru The Times că „Windsor este locul pe care (regina – n.r.) îl iubește”:

„Are amintirile ei cu Prințul Philip acolo, are poneii ei acolo și familia în apropiere. Are sens.”

Din punct de vedere istoric, Castelul Windsor, situat în Berkshire, a fost o reședință aproape de inimile multor monarhi. Amplasat pe 13 acri de teren, castelul are aproximativ 1.000 de camere. Este cel mai mare castel locuit din lume și a fost o reședință regală timp de aproape 1.000 de ani.

Grădinile de la Windsor sunt extinse și, din moment ce regina este cunoscută a fi o iubitoare de aer liber, această caracteristică este, fără dar și poate, un avantaj remarcabil.

Home Park se află în zona din partea de est, în timp ce Frogmore House and Gardens este situat la aproximativ o jumătate de milă la sud de Castelul Windsor. Învecinat cu Home Park se află Windsor Great Park. Are aproape 5.000 de acri și găzduiește una dintre cele mai mari colecții de stejari vechi din nordul Europei, potrivit scmp.com.

Multe dintre cele mai mari comori care aparțin Colecției Regale sunt găzduite la Castelul Windsor. Acestea includ Arhivele Regale, Colecția Regală de Fotografie, Sala de Tipărire și Biblioteca Regală.

Regina Elisabeta locuiește în Castelul Windsor, unde are o priveliște superbă
Regina Elisabeta locuiește în Castelul Windsor, unde are o priveliște superbă

Capela Castelului Windsor, locul mai multor nunți regale

Castelul Windsor este, de asemenea, locația Capelei Sf. George, unde prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, s-au căsătorit în 2018. Aici au avut loc o serie de nunți regale precum prințesa Eugenie, prințul Edward și regina. Fiul cel mai mic al Elisabetei, Prințul Edward și Sophie, Contesa de Wessex. De asemenea, prințul Charles și Camilla Parker Bowles au avut o slujbă în ziua nunții lor în capelă.

Pe 20 noiembrie 1992, un incendiu a izbucnit în capela privată a reginei de la Castelul Windsor. Au fost devastat multe dintre camerele sale, provocând daune de peste 47,5 milioane de dolari.

Anul 1992 a rămas în istoria casei regale ca „annus horribilis”, după cum a declarat chiar ea într-un discurs susținut la scurt timp după incendiu:

„1992 nu este un an în care să mă uit înapoi cu o plăcere nediluată. În cuvintele unuia dintre cei mai simpatici corespondenți ai mei, s-a dovedit a fi un annus horribilis… dar în acest moment anume, ca urmare a tragicului incendiu de vineri de la Windsor, este în mod special așa”, a spus monarhul.

Jubileul de platină va continua să aibă loc însă la Palatul Buckingham în acest an. La 95 de ani, Regina Elisabeta trebuie să caute o casă mai liniștită și mai puțin ocupată decât forfota palatului londonez.

Interviu controversat

În urmă cu un an, CBS, cel mai important post de radiodifuziune american, a plătit șapte milioane de dolari pentru drepturile exclusive ale celebrului interviul obținut de Oprah Winfrey cu prințul Harry și Meghan Markle. Cei doi au ales să se desprindă de familia regală și să se mute peste ocean. Interviul a atras peste 17,8 milioane de telespectatori numai în SUA.

Interviul a fost unul controversat și a pus familia regală într-o lumină nu tocmai bună. Cei doi membri defavorizați ai Casei Regale au vorbit despre tăierea sumelor anuale de 7,8 milioane de dolari. Acestea erau plătite pentru operațiunile private ale familiei lor. De asemenea, fiul Prințului Harry, Archie, a fost exclus de la asumarea titlului de prinț.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.6 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *