Relația Reginei Elisabeta a II-a cu femeile din Familia Regală britanică. Cum se înțelegea cu cele două nurori, Diana și Camilla

Regina Elisabeta a avut o relație strânsă cu femeile din familia regală.
Relația Reginei Elisabeta a II-a cu femeile din Familia Regală britanică. Cum se înțelegea cu cele două nurori, Diana și Camilla

Cu o domnie de peste 70 de ani, trăind și lucrând într-o lume a bărbaților, Regina era cunoscută pentru relațiile puternice avute cu alte femei din Familia Regală. Elisabeta a II-a cunoștea doar trei femei prim-miniștri și „toți erau bărbat, toți miniștrii, toți consilierii, toți curtenii ei.”„A fost o lume foarte tradițională, a oamenilor de clasă superioară”, a declarat profesorul istoric regal Kate Williams pentru Sky News. „Mulți dintre ei au fost foarte sexişti cu ea, mulți au tratat-o ​​ca pe un copil, chiar dacă era o mamă căsătorită. Cu toate acestea, Regina a avut o simpatie deosebită față de femei, pentru că într-adevăr a trăit într-o lume completă a bărbaților. Ea nu a avut o singură coleg de sex feminin.

Relația Reginei Elisabeta a II-a cu femeile din Familia Regală britanică

Deși este recunoscută pentru modalitatea exemplară prin care a respectat mereu protocoalele regale, reginei a reușit să depășească cu eleganță și momentele tensionate. Viața de familie i-a oferit cele mai mari șocuri în timpul domniei. În 1992, fiica ei Anne a divorțat de soțul ei Mark Phillips, Charles s-a despărțit de Diana și Andrew s-a separat de Sarah Ferguson.

Cu toate acestea, „a fost cineva care credea cu tărie în egalitatea de șanse și că femeile ar trebui să poată face ceea ce bărbații pot face”, a mai spus profesorul Williams.

Astfel că, Majestatea Sa a susținut femeile din familia sa, indiferent de circumstanțe.

Relația cu Prințesa Diana

Regina Elisabeta a aprobat căsătoria Dianei cu fiul ei cel mai mare, Charles, în anul 1981. Prințul s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer la Catedrala St. Paul din Londra. Nunta  de poveste urmărită de aproximativ 750 de milioane de oameni din întreaga lume. Au divorțat ulterior în 1996, după ce familia regală a fost zguduită de dezvăluiri despre vestea infidelității.

Vorbind despre relația dintre Diana și Regina Elisabeta, conform New York Post, Diana nu era tocmai o persoană din afară. Deși prințesa știa cum să se comporte cu familia regală, era îngrozită de soacra ei în primele zile. Chiar prințesa i-a recunoscut acest lucru autorului Andrew Morton în cartea sa „Diana: Her True Story”. Totuși, Diana i-a spus biografului regal Ingrid Seward că are cea mai bună soacră din lume.

Cu toate acestea, tensiunile care au apărut după nuntă, s-au resimțit și în relația ei cu regina.

Regina a vrut să-și ajute nora, dar nu știa cum. „Pentru Prințesa Diana, exista speranța că într-un fel regina va interveni pentru a face lucrurile să fie bine în căsnicia lor”, a spus secretarul privat al Dianei, Patrick Jephson. Potrivit lui Jephson, „a existat o problemă de comunicare între două generații foarte diferite. Între două femei puternice.”

Relația cu Camilla

După moartea Dianei în 1997, Regina a respins inițial ideea că Charles se va căsători cu amanta lui de lungă durată, Camilla Parker Bowles. De aceea, nici nu a participat la cununia lor civilă din Windsor în 2005, dar a organizat o recepție la castel. De altfel, în 2000 ea a refuzat să fie prezentată fostei amante a fiului ei.

De-a lungul anilor, însă, regina a început să-și îmbunătățească relația cu Camilla. „Relația lor a crescut și s-a schimbat complet”, a spus profesorul Williams.

„Regina a ajuns să respecte munca Camillei. A muncit din greu și a rămas pe plan secund, a făcut multe pentru violența domestică și adăposturile de criză pentru femei. De asemenea, a văzut cum Camilla a fost un sprijin real pentru Charles, bucurându-l, susținându-l și scoțându-l din încăpățânare când devenea foarte introspectiv.”

Totodată, până în 2022, regina i-a transmis lui Charles semnul suprem de aprobare, consimțământul ei ca ducesa să fie cunoscută drept Regina Consort.

Citește și când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a și unde

10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.