Remedii împotriva căderii părului. 6 tratamente naturiste pe care le poți face chiar la tine acasă

Iată câteva remedii naturiste utile împotriva căderii părului.
Remedii împotriva căderii părului. 6 tratamente naturiste pe care le poți face chiar la tine acasă

În ultima vreme poate ai observat mai mult păr în perie decât în mod obinuit. Dacă te confrunți cu problema căderii părului, trebuie să iei în calcul cele mai rapide și sănătoase metode pentru a remedia acest aspect.

Tratamente naturale pot fi de mare folos și apot ajuta la restabilirea creșterii părului. Iată 6 tratamente naturiste pe care le poți face chiar la tine acasă.

Remedii împotriva căderii părului

Ulei de jojoba

Un scalp care a suferit de uscăciune severă și prelungită are ca rezultat adesea mătreață, strălucirea slabă și căderea părului. Unul dintre marile remedii naturiste împotriva căderii părului îl reprezintă utilizarea uleiului de jojoba pentru a hidrata foliculii de păr ai scalpului. Acest tratament ajută părul să-și recapete strălucirea și să fie mai puternic. De asemenea, uleiul de jojoba nu lasă în urmă niciun reziduu gras după spălare. Pentru a utiliza acest tratament natural împotriva căderii părului, încălzește câteva picături de ulei în mâini. Masează-l în rădăcini și apoi spală părul după 10-15 minute folosind șamponul și balsamul obișnuit.

Lapte de cocos

O altă metodă eficientă pentru stoparea căderii părului și pentru a-i spori creșterea naturală este utilizarea laptelui de cocos. Acest ingredient este bogat în fier, potasiu și grăsimi esențiale. Cumpără lapte de cocos de la orice magazin naturist și adaugă-i o jumătate de lămâie stoarsă, plus patru picături de ulei esențial de lavandă. Amestecă bine ingredientele, apoi aplică-le pe scalp. Lasă-le să acționeze 4-5 ore, apoi clătește părul.

Aloe vera

Pentru a împiedica problema neplăcută a căderii părului, aloe vera este un remediu util care tratează această afecțiune. Aloe vera are proprietăți de calmare pentru un scalp deteriorat. Crează un mediu sănătos celulelor părului pentru a crește mai sănătoase. Aloe ajută, de asemenea, la curățarea sebumului, un ulei care blochează foliculii și previne creșterea părului. Pentru a utiliza eficient acest tratament natural masează gelul pur de aloe vera direct de-a lungul scalpului. Poate fi util și un șampon pe bază de aloe vera.

Ulei de rozmarin

Un ulei esențial, rozmarinul are proprietăți antiseptice puternice care ajută la tratarea scalpului descuamat, a mătreții și a infecțiilor. Toate aceste probleme contribuie la căderea părului. Este, de asemenea, un tratament natural împotriva căderii părului care acționează ca un stimulent puternic dacă este aplicat direct. Nu în ultimul rând, uleiul de rozmarin are proprietăți antibacteriene și antioxidante superioare, ambele ducând la o creștere vizibilă a părului.

Suc de ceapă

Acest remediu este considerat unul dintre cele mai eficiente și mai vechi. Principalul motiv pentru care este eficient ar fi conținutul de sulf, care stimulează producția de colagen în țesuturi. Acest lucru previne căderea părului și contribuie la creșterea sănătoasă a firelor noi. Nu lăsa mirosul puternic să te împiedice să utilizezi acest remediu. Mirosul de ceapă poate să dispară imediat după o clătire cu apă călduță și șampon.

Pentru a încerca acest tratament naturist, taie câteva felii de ceapă și stoarceți-i sucul, fie prin piure, fie prin răzătoare. Aplică zeama obținută pe scalp și masează timp de aproximativ 10-15 minute. Lasă sucul să acționeze, clătește-l cu un șampon.

Piper roșu

O altă modalitate de a preveni căderea părului este de a stimula circulația sângelui de-a lungul scalpului. Nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât prin folosirea ardeiului cayenne picant. Pulberea cayenne conține capsaicină, ingredient care provoacă un flux sanguin intens și acea senzație de furnicături. Urmați această rețetă pentru a afla cum să vă faceți propria mască cu ardei cayenne și începeți să utilizați acest tratament natural eficient împotriva căderii părului.

Folosește o tinctură de ardei Cayenne și o lingură de iaurt, apoi amestecă bine ingredientele. Aplică pe scalp masca rezultată cu mișcări circulare blânde. Lasă totul să actioneze 30 de minute, apoi clătește foarte bine folosind șampon.

Citește și metoda banală care accelerează creşterea părului. Trebuie doar să adaugi câteva picături din acest ulei în șampon

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *