Insectele pot să ne strice buna dispoziție, atunci când ne încalcă teritoiul. Mai grav, unele înțepături de păianjeni, căpușe sau alte insecte pot fi chiar periculoase. Nici pișcăturile de țânțar nu sunt plăcute, iar uneori chiar și acestea pot fi periculoase. Dar sunt remedii împotriva țânțarilor, sau a alor insecte.
Iată patru soluții naturale care te vor ajuta să îndepărtezi țânțarii sau insectele nedorite din locuința ta.
Soluțiile naturale sunt la îndemâna oricui și mai puțin toxice.
Busuiocul este cunsocut ca o plantă cu miros destul de puternic și aromat, astfel că are efectul de a ține insectele la distanță. Poți să o păstrezi în ghivece sau jardiniere și să le așezi la ferestre sau în locurile prin care țânțarii pot pătrunde în casă. Prezența lor cu miroul puternic îi va descuraja.
De asemenea, din frunzele de busuioc proaspete și zdrobite poți face un calmant pentru mâncărimea produsă de înțepăturile de țânțar. Freacă zona cu frunzele zdrobite și mâncarimea se va calma în scurt timp.
Tot așa se pot folosi frunzele de salvie sau pelin.
Menta are, de asemenea, un miros puternic și este capabilă să țină insectele la distanță. Ai nevoie de 10-15 picături de ulei de mentă pe care să le adaugi în 250 ml de apă și apoi pulverizează pe piele.
Mai poți folosi un amestec făcut din frunze proaspete de mentă zdrobite, cu puțină apă și pulverizată pe piele. Amestecul ar putea îndepărta chiar și furnicile și păianjenii, dacă îl pulverizezi în zonele sau orificiile pe unde intră insectele în casă.
Mirosul puternic și înțepător al oțetului este eficient împotriva furnicilor care ajung în bucătărie. Trebuie doar să ștergi suprafețele pe care ajung ele cu o cârpă cu oțet și mirosul puternic le va îndepărta.
Acidul acetic va îndepărta și păianjenii. Pentru asta fă un amestec de jumătate apă și jumătate oțet și pulverizează zonle în care sunt păianjeni.
Nu este doar un odorizant foarte plăcut, dar este eficientă și împotriva insectelor nedorite. A fost folosite dintotdeauna pentru a ține la distanță moliile din dulap, însă are efect și împotirva muștelor, puricilor sau țânțarilor.
Florile de lavandă pot fi folosite ca atare, sau uscate, potrivit clicksanatate.ro. Acestea se pun în săculeți speciali prin care mirosul florilor străbate cu ușurință și odorizează camera sau locul în care este plasat.
Și uleiul de lavandă este la fel de bun. Poți folosi 5-10 picături de ulei de lavandă într-un pahar cu puțină apă și să pulverizezi amestecul. De asemenea, câteva picături cu ulei de lavandă amestecate cu ulei vegetal vor calma pielea înțepată de țânțari. Acestea sunt remedii împotriva țânțarilor și pot fi eficiente împotriva unor insecte.