Rețeta lui chef Sorin Bontea de drob de pui. Ce adaugă în compoziție, ingredientul care face preparatul mult mai gustos

Vezi cum prepară chef Sorin Bontea drobul de pui!
Rețeta lui chef Sorin Bontea de drob de pui. Ce adaugă în compoziție, ingredientul care face preparatul mult mai gustos

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos se apropie cu pași repezi, iar după o perioadă lungă de post, gospodinele din toate colțurile țării vor pune pe masa festivă de Paște fel și fel de preparate delicioase. Printre bucatele tradiţionale, se numără și drobul de miel. Dar dacă nu îți place acesta, noi ți-l recomandăm pe cel de pui. Cum se pregătește? Iată secretele celebrului chef Sorin Bontea!

Drob de pui după rețeta lui chef Sorin Bontea

Au mai rămas doar câteva zile până la Paște, iar gospodinele din România au intrat deja în febra pregătirilor. Cu siguranță, multe dintre ele vor pune pe masa festivă deliciosul drob de miel.

Însă sunt şi persoane cărora nu le place carnea provenită de la acest animal. Ei bine, nicio problemă, ele pot opta pentru drobul de pui. Pentru a-l pregăti ca la carte, chef Sorin Bontea vine cu o rețetă simplă, dar și cu sfaturi prețioase.

Așa prepari cel mai gustos drob de pui

Ingrediente

  • mix de condimente pentru drob
  • ficăței de pui
  • inimioare și pipote de pui
  • pulpă de pui
  • prapure de porc
  • ceapă
  • mărar
  • pătrunjel
  • ouă
  • ulei
  • sare
  • piper

Citește și Temperatura ideală la care se ține drobul la cuptor. Trucuri pentru a ieși copt, rumenit și savuros!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se fierb toate ingredientele în apă cu sare, după care se toacă. ”Eu toc prin sita mare și întotdeauna, ca să fie mai ușor de amestecat, combin cu verdeața. Am pus o caserolă de ficăței, două de organe, vreo patru pulpe de pui, trei legături de mărar și trei de pătrunjel.

E și după gust. Mie îmi place să pun ceapă mai multă, mi se pare că e mai gustos. Alții pun mai multă verdeață, mai puțină ceapă sau mai mult usturoi. Eu nu pun usturoi. Ouăle, la fel, să văd în funcție de cât de fadă este compoziția.

Am să pun patru ouă, iar în ceea ce privește condimentele folosesc sare, piper și condimente pentru drob. Întotdeauna gustați mâncarea, este foarte important!”, a spus fostul jurat de la Chefi la Cuțite.

În continuare, Sorin Bontea a spus că a călit ceapa în untură de porc, asta pentru un gust mai intens și pentru că a folosit prapure de porc. După ce compoziția este gata, se ia tava și se unge cu puțin ulei.

Ulterior, se pune prapurele și se toarnă compoziția. Acum, se apasă foarte bine, pentru a nu exista spațiu și pentru a fi omogen. Mai departe, se îmbracă cu prapurele și se unge cu puțin ulei.

În final, drobul se introduce la cuptor pentru 40-45 minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Acesta se pune în tavă cu puțină apă, spune chef Sorin Bontea. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce să pui în drob ca să nu se mai sfărâme și să iasă gustos. Secretul unei rețete reușite pentru masa de Sărbători!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *