Preparate cu ouă fierte rămase de la Paște. Cum le poți folosi, dacă te-ai săturat să le mănânci simple. Rețete delicioase care te vor cuceri

Idei pentru mic dejun, prânz sau cină

Scris de: Daoud Andra

07 May. 2024

Preparate cu ouă fierte rămase de la Paște. Cum le poți folosi, dacă te-ai săturat să le mănânci simple. Rețete delicioase care te vor cuceri

Ouăle vopsite la Paște rezistă în frigider până la o săptămână, însă dacă te-ai săturat să le consumi ca atare, iată câteva moduri inedite de a le transforma în alte mâncăruri! În acest fel eviți risipa alimentară și ai un meniu diversificat, după zilele de sărbătoare.

Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște

Zilele de sărbătoare au trecut, însă mulți oameni încă mai au în frigider sau în cămară preparate tradiționale. Ouăle vopsite, cozonacul sau friptura pot fi reinterpretate, astfel încât să le consumăm în alt mod și să nu fie nevoie să le aruncăm. Ouăle reprezintă unul dintre cele mai versatile alimente, putând fi preparate și consumate într-o mulțime de moduri.

Chiar dacă sunt fierte, ouăle pot fi integrate în tot felul de rețele delicioase, astfel încât să le folosim până la ultimul și să nu le aruncăm. De la salate până la toast-uri delicioase, iată ce poți face cu ouăle care ți-au rămas de la masa de Paște!

Vezi și: Cât rezistă ouăle fierte de Paște făcute în casă vs. cele din comerț. Termenul după care devin periculoase pentru sănătate

Ouă umplute

O rețetă clasică, simplă și ieftină, pe care o poți prepara în câteva minute. Curăță și taie ouăle în jumătăți și scoate gălbenușul. Mărunțește-l cu o furculiță, după care amestecă-l cu pateu de ficat, puțin muștar și o lingură de maioneză. Este umplutura clasică pe care o poți pune în jumătățile de albuș, însă ai și alte variante. Poți umple ouăle cu pastă de ton, de măsline, cu cremă de avocado, de brânză sau diverse alte ingrediente care îți plac.

Salată cu mușchi afumat și ciuperci

De la clasica salată orientală, până la alte salate delicioase, ouăle fierte pot fi folosite într-o mulțime de combinații de alimente. O rețetă delicioasă și sățioasă este cea de salată cu ouă fierte, mușchi afumat, ciuperci și maioneză. Se face rapid și poate fi savurată cu pâine prăjită. Mai poți face și salată cu ouă fierte, sfeclă coaptă și smântână, fiind, de asemenea, o combinație de gusturi extraordinară.

Vezi și: Secretul pentru ouăle fierte perfect. Ce trebuie să faci înainte de a le pune pe foc și cum e recomandat să procedezi după ce ai oprit aragazul

Toast cu avocado și ou

Ouăle fierte reprezintă o alegere excelentă pentru micul dejun și le poți savura într-o mulțime de moduri. Taie ouăle cubulețe și amestecă-le cu un avocado pasat. Adaugă sare și piper după gust și câteva picături de zeamă de lămâie sau oțet balsamic, pentru a echilibra gustul. Pune amestecul pe pâine prăjită, adaugă și puțin pesto sau brânză rasă și ai un mic dejun delicios și hrănitor.

Ouăle fierte mai pot fi adăugate și pe pizza, poți face cartofi franțuzești la cuptor, bulz sau diverse sendvișuri delicioase.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Femeile strălucitoare ale zodiacului, apreciate pentru sufletele lor de aur
8 zodii încep săptămâna în forță. Orice își propun vor reuși
6 zodii vor fi martore la schimbări astrale semnificative, fiecare moment fiind o oportunitate de...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *