Secretul pentru ouăle fierte perfect. Ce trebuie să faci înainte de a le pune pe foc și cum e recomandat să procedezi după ce ai oprit aragazul

Iată cum să obții ouă fierte perfect
Secretul pentru ouăle fierte perfect. Ce trebuie să faci înainte de a le pune pe foc și cum e recomandat să procedezi după ce ai oprit aragazul

Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume. Multe persoane le savurează la micul dejun, acestea fiind și extrem de sănătoase, mai ales dacă sunt fierte. Însă, cum se fierb ouăle ca sa iasa perfect? Bucătarul celebru Gordon Ramsay a dezvăluit, de curând, secretele sale!

Cum să fierbi ouăle corect? Așa ies perfect

Ouăle sunt preferate de milioane de oameni pentru micul dejun. Ele sunt extrem de gustoase, sănătoase și sățioase, dar uneori poate fi dificil să le faci pur și simplu perfecte.

Vrei ca gălbenușul să iasă lichid, dar gătit, astfel încât să te poți bucura de gustul lui? Ori poate îl preferi pe cel tare? Indiferent de gusturile tale, sigur te vor ajuta foarte mult sfaturile cunoscutului bucătar Gordon Ramsay.

Gordon Ramsay
Gordon Ramsay spune cum se fierb ouale corect

Sfaturile prețioase ale lui Gordon Ramsay pentru ouă fierte corect

Recent, celebrul bucătar a realizat un tiktok pentru a împărtăși prietenilor săi virtuali cele mai prețioase sfaturi ale sale, iar videoclipul a fost urmărit deja de milioane de internauți.

Pentru început, Gordon Ramsay le-a explicat utilizatorilor cum face el ouă fierte moi. Mai întâi de toate, coboară ouăle în apă cu o lingură și le ține acolo timp de șase minute.

Ulterior, bucătarul scoate ouăle din oală și le pune într-un bol cu apă. El a precizat: ”Acum, scot ouăle. Întotdeauna îmi place să le pun în apă rece înainte de a începe să le curăț de coajă.”

Citește și Ce să pui în apa în care fierbi ouăle. Trucul secret care îți va face viața mai ușoară în bucătărie!

Cum decojeşte ouăle?

După ce ai fiert ouăle, vei observa că ele nu sunt foarte ușor de decojit. Însă, Gordon Ramsay a găsit o metodă eficientă. ”Luați baza, spargeți-o și apoi înmuiați-o în apă”, a spus el.

”Apoi, trebuie să luați fiecare ou și să procedați la fel să le spargă la bază, înainte de a-l pune înapoi în vasul cu apă rece.”, a mai adăugat specialistul.

După circa un minut, Gordon Ramsay scoate oul din apă, scoate partea de jos a cojii, înainte de a sufla în el. El le-a spus internauților: ”Atingeți, atingeți, atingeți, trageți, trageți, trageți.

Puneți-l în vârful mâinii și suflați. De acolo, ar trebui să iasă literalmente foarte repede”, a transmis bucătarul. ”Atunci scufundă-l înapoi în apă”, a mai adăugat el.

Citește și De ce să fierbi ouăle în apă minerală. Metoda genială pe care o vei folosi mereu!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce are Doinița Oancea de pe platoul “Inimă de țigan” în casă
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *