Drobul este o mâncare tradițională specifică bucătăriei românești, care este pregătită de obicei în perioada sărbătorilor de Paște. Acesta constă, de obicei într-un preparat din organe de miel, amestecate cu verdețuri, ouă și condimente, care este copt la cuptor și servit ca aperitiv sau fel principal în timpul mesei festive de Paște.
Secretul pentru cel mai cremos drob de pui
Cum nu toată lumea consumă carne de miel sau de oaie, drobul pentru masa de Paște se poate prepara cu carne și organe de pui. Pentru a prepara un drob de pui cremos, care să nu se sfărâme sau să să fie înecăcios, îți recomandăm rețeta și modul de preparare, de mai jos.
Unul din secretele de preparare a drobului moale și fraged de pui, constă în procesul de pregătire a cărnii și a organelor de pui. Majoritatea gospodinelor fierb carnea de pui, împreună cu organele. Timpii de fierbere sunt diferiți, astfel, pipotele și inimile de pui, prin fierbere, devin cauciucate. În loc să fie fierte, este recomandat ca atât carnea, cât și organele de pui să fie sotate în ulei. Un alt secret este ca pieptul de pui să fie înlocuit de pulpe dezosate de pui. Acestea sunt mai fragede, dar și mai gustoase.
Ingrediente
- 500 grame de ficat de pui
- 500 grame de pipote și inimi de pui
- 300 grame de pulpe de pui dezosate
- 4 ouă crude
- 2 cepe galbene
- 3 legături de ceapă verde
- ulei pentru prăjit
- sare, piper negru
- 2 legături de mărar
- unt moale
- 5 ouă fierte
Sarmalele reprezintă una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Indiferent de regiune sau de preferințe, acest preparat continuă…
Nimic nu poate înlocui satisfacția unei pizza pregătite acasă, cu un blat pufos și toppinguri alese după preferințele fiecăruia. Este o rețetă simplă, dar de…
Vezi și Cum se face drobul de miel. Reţeta pas cu pas
Mod de preparare
- Se pregătesc pulpele dezosate și organele de pui: ficățeii se curăță de pungile verzi de fiere. Pulpele și ficățeii se taie în bucăți potrivite.
- Se curăță și toacă mărunt ceapa galbenă.
- Într-o tigaie, cu o lingură de ulei, se pun la rumenit pipotele și inimile de pui. Când acestea s-au rumenit, se adaugă ceapa tocată. După ce ceapa s-a călit, se adaugă o cană mare de apă, se pune capacul și se lasă la fiert pentru 40 de minute. Verifică, cu o furculiță, dacă organele sunt bine fierte, moi.
- În altă tigaie se prăjesc ușor, cât să fie puțin rumene pulpele dezosate împreună cu ficățeii de pui.
- După ce au prins culoare, se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se asezonează cu sare și piper negru. Se călesc împreună pentru 10 minute.
- Se transferă toată carnea într-un bol, mai mare. Se lasă deoparte, până când carnea se răcește.
- Carnea se mărunțește în robotul de bucătărie sau se trece prin mașina de tocat carne.
- Carnea tocată se amestecă cu ouăle crude, se ajustează gustul de sare și piper. Se adaugă mărarul tocat.
- Cuptorul se setează la 180 de grade.
- Se tapetează 2-3 tăvi de chec (în funcție de dimensiunile tăvilor) cu hârtie de copt.
- Se umple jumătate din tavă cu compoziția de drob, apoi se pun ouăle fierte tari de-a lungul tăvii. Se acoperă cu restul compoziției de drob.
- Pe suprafața drobului se pun bucățele mici de unt care vor ajuta la formarea unei cruste rumene.
- Drobul se va coace în cuptor în aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos.
Vezi și Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!