Drob de pui, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă gustos și perfect. Ce ingredient trebuie să pui ca să nu se sfărâme

drob fraged de pui

Drobul  este o mâncare tradițională specifică bucătăriei românești, care este pregătită de obicei în perioada sărbătorilor de Paște. Acesta constă, de obicei într-un preparat din organe de miel, amestecate cu verdețuri, ouă și condimente, care este copt la cuptor și servit ca aperitiv sau fel principal în timpul mesei festive de Paște.

Secretul pentru cel mai cremos drob de pui

Cum nu toată lumea consumă carne de miel sau de oaie, drobul pentru masa de Paște se poate prepara cu carne și organe de pui. Pentru a prepara un drob de pui cremos, care să nu se sfărâme sau să să fie înecăcios, îți recomandăm rețeta și modul de preparare, de mai jos.

Unul din secretele de preparare a drobului moale și fraged de pui, constă în procesul de pregătire a cărnii și a organelor de pui. Majoritatea gospodinelor fierb carnea de pui, împreună cu organele. Timpii de fierbere sunt diferiți, astfel, pipotele și inimile de pui, prin fierbere, devin cauciucate. În loc să fie fierte, este recomandat ca atât carnea, cât și organele de pui să fie sotate în ulei. Un alt secret este ca pieptul de pui să fie înlocuit de pulpe dezosate de pui. Acestea sunt mai fragede, dar și mai gustoase.

Ingrediente

  • 500 grame de ficat de pui
  • 500 grame de pipote și inimi de pui
  • 300 grame de pulpe de pui dezosate
  • 4 ouă crude
  • 2 cepe galbene
  • 3 legături de ceapă verde
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper negru
  • 2 legături de mărar
  • unt moale
  • 5 ouă fierte

Vezi și Cum se face drobul de miel. Reţeta pas cu pas

Mod de preparare

  1. Se pregătesc pulpele dezosate și organele de pui: ficățeii se curăță de pungile verzi de fiere. Pulpele și ficățeii se taie în bucăți potrivite.
  2. Se curăță și toacă mărunt ceapa galbenă.
  3. Într-o tigaie, cu o lingură de ulei, se pun la rumenit pipotele și inimile de pui. Când acestea s-au rumenit, se adaugă ceapa tocată. După ce ceapa s-a călit, se adaugă o cană mare de apă, se pune capacul și se lasă la fiert pentru 40 de minute. Verifică, cu o furculiță, dacă organele sunt bine fierte, moi.
  4. În altă tigaie se prăjesc ușor, cât să fie puțin rumene pulpele dezosate împreună cu ficățeii de pui.
  5. După ce au prins culoare, se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se asezonează cu sare și piper negru. Se călesc împreună pentru 10 minute.
  6. Se transferă toată carnea într-un bol, mai mare. Se lasă deoparte, până când carnea se răcește.
  7. Carnea se mărunțește în robotul de bucătărie sau se trece prin mașina de tocat carne.
  8. Carnea tocată se amestecă cu ouăle crude, se ajustează gustul de sare și piper. Se adaugă mărarul tocat.
  9. Cuptorul se setează la 180 de grade.
  10. Se tapetează 2-3 tăvi de chec (în  funcție de dimensiunile tăvilor) cu hârtie de copt.
  11. Se umple jumătate din tavă cu compoziția de drob, apoi se pun ouăle fierte tari de-a lungul tăvii. Se acoperă cu restul compoziției de drob.
  12. Pe suprafața drobului  se pun bucățele mici de unt care vor ajuta  la formarea unei cruste rumene.
  13. Drobul se va coace în cuptor în aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos.

Vezi și Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…