Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă

Ingredientele care nu au ce căuta în compoziție

Scris de: Daoud Andra

10 Apr. 2023

Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă

Mai sunt câteva zile până la Paște, iar pregătirile pentru masa de sărbătoare sunt în toi. Mulți români preferă să cumpere anumite preparate tradiționale românești gata făcute, din supermarketuri. Oferta este una generoasă, iar în marile magazine găsești acum de la drob până la ouă gata vopsite. Ce conține de fapt drobul din supermarketuri și la ce ar trebui să fii atent înainte de a-l cumpăra.

Citește cu atenție eticheta: ce conține de fapt drobul din supermarketuri

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsesc de pe masa de Paște. Mulți români aleg să îl comande sau să îl cumpere din supermarket, din lipsă de timp sau de pricere în bucătărie. Înainte de a pune în coș un produs care este etichetat drept drob, trebuie să citim cu atenție ingredientele, spun reprezentanții Asociației Pro Consumatori.

Citește și: Care este pluralul cuvântului drob. Nu mulți știu, aceasta este de fapt varianta corectă

De multe ori, se întâmplă ca în aceste produse să se regăsească ingrediente care nu ar avea ce să caute în mod normal în rețeta de drob. Unele astfel de produse din supermarketuri conțin făină, proteine din soia sau din mazăre, carne de porc, amidon, gumă guar, gumă xantan, monoglutamat, acid ascorbic și zaharuri.

Nu doar că acești aditivi nu au ce căuta în rețeta tradițională de drob, dar ei sunt și periculoși pentru sănătate, atrage atenția Asociația Pro Consumatori. Unii producători de drob ajung să folosească până la 8 aditivi diferiți în compoziția acestui preparat. Prețul mic ar trebui să fie un semnal de alarmă, mai spun reprezentanții APC.

Citește și: Drob de miel în foietaj. Reţeta specială de Paşte

Drob de miel

Ce conține drobul, potrivit rețetei tradiționale

Drobul este un preparat tradițional, care se face din organe de miel. Unele gospodine adaugă și organe de pui în compoziție sau fac drob doar din pui. Indiferent de proveniența organelor, care reprezintă ingredientul principal, drobul mai conține: verdețuri proaspete (ceapă verde, mărar, pătrunjel, leuștean), condimente (sare, piper), ulei și ouă care să lege compoziția.

Citește și: La câte grade se coace drobul de miel. Care este temperatura optimă

Opțional, se poate folosi un prapur, adică acea membrană naturală care ține toate ingredientele la un loc în timpul coacerii drobului. Atunci când cumperi drob din comerț, citește cu atenție lista de ingrediente. Pe lângă cele menționate, nu ar trebui să se regăsească mulți aditivi sau o cantitate mare de sare în compoziția drobului.

De asemenea, specialiștii APC atrag atenția că mulți producători folosesc denumirea „drob de miel” în mod înșelător. Dacă în compoziție nu predomină carnea de miel, atunci produsul ar trebui să se numească „drob cu miel”, pentru a nu induce în eroare consumatorii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *