Rețeta pentru cele mai gustoase chifteluțe marinate. Secretul ca să se topească în gură - Ego.ro

Rețeta pentru cele mai gustoase chifteluțe marinate. Secretul ca să se topească în gură

Cum să le pregătești, pas cu pas
Rețeta pentru cele mai gustoase chifteluțe marinate. Secretul ca să se topească în gură

Există atât de multe rețete pentru chiftele marinate încât nu știi pe care să o mai încerci! Îți spunem mai jos una dintre ele, care cu siguranță te va impresiona: chiftele marinate cu sos de roșii și piure de cartofi. Bineînțeles că acestea pot fi servite și cu pilaf sau paste.

Cum să pregătești cele mai bune chiftele marinate

Cu toții avem mâncăruri preferate din copilărie, pe care mama sau bunica le pregăteau. Printre ele se numără și chiftelele marinate. Vei vedea mai jos cum să le pregătești și tu, la tine acasă, și să te poți bucura din nou de gustul din copilărie.

Ingrediente necesare

Pentru chiftele: un kilogram de carne tocată, două cepe mari, un morcov mic, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, un ou, doi dovlecei, o căpățână de usturoi pisat, o lingură de sare, o linguriță cu vârf de cimbru uscat, o linguriță rasă de piper.

Pentru sos: două borcane de roșii în bulion/un litru de suc de roșii gros, două linguri cu vârf de făină albă, o ceapă mică, un morcov mic,două frunze de dafin, o linguriță de oțet, două-trei linguri de ulei, apă, sare, cimbru și piper.

Pentru chiftele poți alege de tip de carne dorești: de vită, porc, pasăre sau pește. Peste carnea tocată adaugă oul, două lingurițe de sare, lingurița cu vârf de cimbru, piperul ,usturoiul, dovlecelul, ceapa, morcovul și verdeața. Amestecă totul foarte bine până când obții o pastă omogenă și pufoasă. Ingredientele care fac compoziția mai fină și vor oferi un gust deosebit sunt ceapa și dolveceii.

Cu mâinile înmuiate ia bucăți din compoziție și pregătește chiftelele. Acestea pot fi făcute în ulei sau pe o tavă la cuptor. La cuptor trebuie să stea la o temperatură de 220 de grade pentru aproximativ 20 de minute, scrie pofta-buna.ro.

Cum se pregătește sosul pentru chiftele marinate?

Pune într-o tigaie ulei, 2-3 linguri, adaugă morcovul și ceapa și lasă-le la călit aproximativ 2-3 minute. Adaugă puțină apă caldă și lasă legumele să se înăbușe până când se înmoaie. Adaugă apoi roșiile un bulion, sarea, frunzele de dafin, cimbrul și piperul. Adaugă apoi și apa și amestecă bine. Pune și o lingură de oțet și lasă totul să dea în clocot. Pune chiftelele în sos și mai lasă-le să dea un clocot. Sunt gata!

Vezi și – Ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele, ca să iasă moi și pufoase. Așa rămân întregi când le prăjești

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Pepe, despre succesul câștigat pe scenă: “Atunci începi să realizezi!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *