Rețetă veche de aproape 100 de ani de stufat. Ce ingrediente să folosești pentru masa de Paște

Trebuie să încerci neapărat această reţetă!
Rețetă veche de aproape 100 de ani de stufat. Ce ingrediente să folosești pentru masa de Paște

Se apropie sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos și românii se vor bucura de preparate alese alături de familie sau de prietenii apropiați. Tradiția spune că de pe masa festivă de Paște nu are cum să lipsească carnea de miel, așa că noi îți vom prezenta cea mai veche rețetă de stufat. Aşa, mâncarea va ieşi delicioasă. Toți musafirii tăi se vor linge pe degete!

Cea mai veche rețetă de stufat. Acesta este preparatul perfect pentru masa de Paște

Cu siguranță, îți amintești cu nostalgie de mesele pe care bunica sau mama ta le pregătea cu ocazia sărbătorilor pascale. Bineînțeles, printre nenumăratele preparate se afla și stufatul.

Ce rețetă foloseau? Sunt șanse mari ca ele să o fi știut chiar pe aceasta de mai jos. Hai să vedem cum se pregătește mâncarea tradițională scăzută, gătită din carne de miel, fire de ceapă şi de usturoi verde. Papilele tale gustative vor fi răsfățate din plin!

Rețeta de stufat din 1929 explicată pas cu pas

În anul 1929, ziarul ”Veselia” publica o rețetă delicioasă de stufat de miel. Care erau pașii? Ei bine, fii atent la ceea ce ai de făcut. Mai întâi de toate, se ia ceapa verde și se curăță foaie cu foaie, după care se ia usturoiul și se procedează la fel.

Mai departe, se amestecă cele două, după care se trec de câteva ori prin râşniţa de piper sau maşina de curăţat sâmburii de roşcovă. Ulterior, se spală în patru sau în cinci ape călduţe, asta pentru a se îndepărta tot praful ce s-a depus în timpul tocatului. Mai departe, se dau prin pesmet sau griş pisat și se prăjesc în untură sau ulei de răpiță.

Citește și Ce să pui în friptura de miel pentru un gust savuros. Carnea va ieși mult mai fragedă!

Cum se procedează cu carnea de miel

Carnea de miel se taie în bucăți potrivite, iar deasupra lor se presară sare de măcriş. Mai departe, se stropesc cu aghiasmă din ziua Bobotezii și se pun la fiert. Când apa începe să fiarbă, se adaugă ceapa şi usturoiul prăjit.

”Când au scăzut îndeajuns, torni ½ litri de oţet aromatic pentru aromă, arunci un pumn de piper prăjit pentru gust şi câteva foi de dafin sau coji de smochină indigenă pentru miros.

Amesteci bine cu o bucăţică de trestie (stuf, de unde şi numele de stufat), şi scoţi în farfurii să se răcească. Se poate servi la masă, împreună cu lapte covăsit sau compot de dude.

Clupac N. B

Pentru o cât mai sigură păstrare, ferit de muștele și praful atât de puțin civilizat, stufatul se poate păstra în sticle, de preferat cele de limonată.”, se arată în publicația menționată mai sus.

Citește și Rețeta lui chef Sorin Bontea de drob de pui. Ce adaugă în compoziție, ingredientul care face preparatul mult mai gustos!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *