Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Baremele de corectare

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Pe 16 august, absolvenții de liceu, care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune, pot susține examenele în sesiunea de toamnă
Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română. Baremele de corectare

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română, probă ce se susține marți, 16 august. Elevii au intrat în sălile de examen la ora 9.00 și trec deja prin mari emoții. Ego.ro va publica rezolvarea și baremele de corectare imediat ce informațiile vor fi disponibile.

Rezolvare subiecte BAC 2022 sesiunea de toamnă la limba română

Iată mai jos baremele de corectare:

Barem corectare, real
Barem corectare, real
Barem corectare, real
Barem corectare, real
Barem corectare, uman
Barem corectare, uman
Barem corectare, uman
Barem corectare, uman

Pe 16 august, absolvenții de liceu, care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune, pot susține examenele în sesiunea de toamnă. Elevii s-au putut înscrie la examene în perioada 18-25 iulie.

Examenul la limba română se va susține marți, 16 august. Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, conform metodologiei. Timpul destinat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de 3 ore. Iată rezolvarea subiectelor la Bac 2022, sesiunea de toamnă la limba română.

Anul acesta, seaplică prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului din 2011, după cum anunță Ministerul Educației.

Reguli pe care elevii trebuie să le respecte

 • candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră
 • executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru
 • La disciplinele “Matematică” și “Geografie”, elevii pot să utilizeze instrumente de desen

Este interzis elevilor să introducă în sălile de examen:

 • ghiozdane
 • rucsacuri
 • sacoșe
 • poșete și alte obiecte

Elevii au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

„De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit ordinului 5151/2021.

Nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Cei care încalcă regulile de mai sus vor fi eliminați din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

După ce s-au terminat cele 3 ore, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrări”, potrivit Ministerul Educației.

Cum se corectează o greșeală

„Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, conform metodologiei. În cazul în care unii candidați, din diferite motive, doresc să-și transcrie lucrarea, fără să depășească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate.

Acest lucru este consemnat de către asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite inițial se anulează pe loc de către asistenți, menționându-se pe ele “Anulat”, se semnează de către asistenți și se păstrează în condițiile stabilite pentru lucrările scrise”, potrivit Edu.ro.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022

 • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.