Rezultatul corect pentru 10+10:10. Exercițiul pe care mulți elevi nu au știut să-l rezolve la Evaluarea Națională 2022

Exercițiile de la Evaluarea Națională care le-au dat bătăi de cap elevilor
Rezultatul corect pentru 10+10:10. Exercițiul pe care mulți elevi nu au știut să-l rezolve la Evaluarea Națională 2022

Rezultatul corect pentru 10+10:10, exericițiul de la matematică care le-a dat mari bătăi de cap elevilor la Evaluarea Națională 2022. Câteva exerciții de la Evaluarea Națională le-au dat bătăi de cap elevilor. Atât la Limba Română, cât și la Matematică, câteva dintre exerciții au părut dificile elevilor, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Rezultatul corect pentru 10+10:10. Ordinea efectuării operațiilor matematice

Exercițiu 1 de la subiectul I. Rezultatul corect pentru 10+10:10

Potrivit ministrului Educației, mulți dintre elevi nu au știut să răspundă corect la primul exercițiu de la subiectul 1. Acesta spune așa:

Rezultatul calculului 10+10:10 este egal cu:

a) 2

b) 9

c) 10

d) 11

Răspunsul corect este d) 11. Ordinea efectuării calculelor începe cu împărțirea, adică 10:10 care rezultă 1. Apoi se calculează adunarea: 10+ (10:10) = 11.

Exercițiu matematică
Exercițiu matematică

Exercițiul de la Limba Română, Evaluarea Națională 2022, care le-a dat bătăi de cap elevilor

La Limba și Literatura română, elevii s-au încurcat, potrivit lui Sorin Cîmpeanu, la exercițiu numărul 8 de la subiectul II.

Completează enunțul următor, reprezentând mesajul unui ghid în timp ce prezintă un oral, cu formule corecte ale cuvintelor indicate între paranteze.

Răspunsurile corecte erau, potrivit baremului: aș vrea, să fii, străzii, a, căror, mândri.

Exercițiu Limba română
Exercițiu Limba română

La ce oră se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2022 pe Edu.ro

Potrivit Ministerului Educației rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Acestea vor fi publicate în format anonimizat (în locul numelor elevilor va fi un cod pe care candidații l-au primit la prima probă a examenului).

Cum se citește codul unic primit de elev pentru rezultatele la Evaluarea Națională

Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele de la Evaluarea Națională. Tabelul de pe edu.ro conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

Când și cum pot depune contestație elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluarea Națională 2022

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00, dar și vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00. Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și online, la o adresă care le va fi comunicată de către instituțiile de învățământ.

„Contestațiile la Evaluarea Națională 2022 pot fi depuse la centrele de examen pe 24 iunie 2022, intre orele 08.00 si 12.00. Candidații care depun fizic sau transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează si depun si o declarație-tip in care se menționează faptul ca au luat la cunoștință ca nota acordata ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițiala, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate si de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, in cazul candidaților minori”, a fost anunțul transmis de Ministerul Educației.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
7.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *