Rolul semnificativ pe care prințul George îl are la încoronarea regelui Charles. Casa Regală renunță astfel la o tradiție veche

Regele Charles al III-lea încalcă tradiția și îi va oferi un rol important nepotului său cel mare la încoronarea sa
Rolul semnificativ pe care prințul George îl are la încoronarea regelui Charles. Casa Regală renunță astfel la o tradiție veche

Încoronarea regelui Charles al III-lea (74 de ani) va avea loc pe 6 mai și tot mai multe detalii ies la iveală cu privire la evenimentele care se vor petrece în Marea Britanie odată cu celebrarea acestui moment istoric. Palatul Buckingham a dezvăluit programul evenimentelor și festivităților care vor avea loc în cele trei zile ale încoronării, iar din câte se pare, pe lângă regele și regina Angliei, prințul și prințesa de Wales, un rol important îl va avea și primul lor fiu, George de Cambridge (9 ani).

Rolul semnificativ pe care prințul George îl are la încoronarea regelui Charles

Presa din Marea Britanie susține că este foarte posibil ca prințul George, care este al treilea în linia de succesiune la coroana britanică, să primească un rol semnificativ la încoronarea bunicului său, regele Charles al III-lea.

Sarcina și rolul micului prinț nu au fost încă finalizate sau făcute publice, dar el va avea un loc important în cadrul evenimentului și al festivităților, după cum a relatat The Sunday Times.

Totuși, părinții prințului George, William și Kate, nu au dat încă un răspuns dacă îi vor permite ca fiul lor să fie inclus la ceremonia ce va avea loc la Westminster Abbey pe data de 6 mai. Potrivit The Telegraph, prințul și prințesa de Wales încă se gândesc la ce ar fi mai bine pentru George, în vârstă de 9 ani, având în vedere atenția pe care o va primi în mod inevitabil la un eveniment acoperit de mass-media din întreaga lume. Părinții săi vor să se asigure că presiunea unui rol formal nu va fi prea mare.

De asemenea, presa britanică susține că frații lui Geroge, prințesa Charlotte (7 ani) și prințul Louis (4 ani), ar urma să participe la încoronarea bunicului lor în calitate de spectatori.

Pe de altă parte, cel mai probabil ceilalți doi nepoți ai regelui Charles, Archie și Lilibet, care locuiesc în Statele Unite ale Americii împreună cu părinții lor – ducele și ducesa de Sussex, nu vor călători la Londra pentru ceremonie.

Citește și: „Prințesa Diana, confesiune dureroasă despre divorțul de regele Charles. Scrisorile trimise prietenilor ei scot la iveală detalii șocante

Detalii ale încoronării regelui Charles al III-lea

Încoronarea Regelui Charles al III-lea se va desfășura pe parcursul a trei zile. Acesta va începe sâmbătă, 6 mai, când Charles și regina consort Camilla (75 de ani) vor parcurge distanța de la Palatul Buckingham, reședința lor oficială, până la Westminster Abbey, unde sunt încoronați în mod tradițional regii Angliei. Această Procesiune a Regelui, așa cum este numită ea, se va face în Gold State Coach, trăsura cu opt cai folosită și de Elisabeta a II-a la încoronarea sa.

Odată ajuns la Westminster Abbey, arhiepiscopul de Canterbury va oficia slujba religioasă, în timpul căreia Charles al III-lea va fi încoronat oficial. În cadrul aceleiași ceremonii, Camilla va fi proclamată regină.

La eveniment sunt așteptate să participe aproximativ 2.000 de persoane, printre care și membri de rang înalt ai familiei regale. Întrebarea care îi frământă acum pe fanii regali este dacă Harry și Meghan se vor afla și ei printre participanți?

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *